Ravitsemus ja elintavat

Aika 24.10.2022 – 31.05.2023 24.10.-14.12.2022 ja 20.3.-31.5.2023 (opiskelija valitsee sopivan ajankohdan) Tavoite Opintojakson suoritettuaan opiskelija Osaa selittää ja tulkita ravitsemuksen vaikutuksia terveyden ylläpitämiseen ja sairauksien riskitekijöihin...

Ravitsemustieteen perusopinnot

Kuvaus Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, elintarvikkeisiin, ruokavalioiden...

Ravintolisät

Aika 18.04. – 06.06.2022 Verkkokurssi: 18.4.-6.6.2022(11.10.-29.11.2021 syksyn toteutus peruutettu) Tavoite Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa hakea tieteellistä tutkimustietoa ravintolisistä ja arvioida kriittisesti niiden merkitystä terveydelle ja...

Elintarvikkeet ruokavaliossa

Aika 18.10. – 07.12.2021 Verkko-opinnot: 18.10.-7.12.2021 Jakson ILPA-linkki sulkeutunut 25.10., opintojaksolle ei voi enää ilmoittautua. Tavoite Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee perustiedot elintarvikevalikoimasta ja niiden koostumuksesta sekä...

Ravitsemusfysiologia

Aika 21.03. – 09.05.2022 Verkko-opinnot: 21.3.-9.5.2022 Tavoite Opiskelija osaa määritellä energiaravintoaineiden ja olennaisimpien suojaravintoaineiden ja muiden ruoan sisältämien yhdisteiden vaikutukset elimistössä. Hän osaa kuvata pääpiirteissään...