Kokonaisia kohtaamisia – Keho psykoterapioissa ja taideterapioissa -kongressi 12.-14.6.2025

Mitä missä milloin?

Tervetuloa ensimmäistä kertaa järjestettävään kongressiin Kokonaisia kohtaamisia – Keho psykoterapioissa ja taideterapioissa. Kongressi järjestetään 12.-14.6.2025 Turussa kokoushotelli Linnasmäessä ja se tulee kokoamaan yhteen laajan joukon luennoitsijoita ja osallistujia eri psykoterapia- ja taideterapiamuotojen piiristä.

Järjestäjät – ainutlaatuinen joukko psykoterapia- ja taideterapia-alan toimijoita!

Kongressin järjestäjinä toimii 30 psykoterapia- ja taideterapia-alan yhdistystä ja yhteisöä yhdessä Turun kesäyliopiston kanssa. Tilaisuus on ainutlaatuinen ja historiallinen – koskaan aiemmin psykoterapia- ja taideterapiayhteisöt eivät ole tehneet näin laajasti yhteistyötä yhteisen asian äärellä.

Kokonaisia kohtaamisia

Ensimmäisen Keho psykoterapioissa ja taideterapioissa -kongressin teemana on Kokonaisia kohtaamisia. Keho ja mieli ovat niin tutkimus- kuin kokemusperäisen tiedonkin valossa erottamaton osa ihmisyyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Huomioimalla kehollisuuden ja siihen liittyvän kokemuksellisuuden psykoterapeuttisessa ja taideterapeuttisessa työskentelyssä kohtaamme ihmisen vielä kokonaisvaltaisemmin kuin mitä ainoastaan psyykkisen tason työskentely mahdollistaa. Kongressin teeman mukaisesti sisältö tulee koostumaan niin tieteellisistä, käytäntöihin perustuvista kuin kokemuksellisista kohtaamisista luentojen, workshopien ja postereiden sekä aistiaisten muodossa.

Tapahtuman pääpuhujat

Kongressin kutsupuheenvuoroja ja kutsutyöpajoja ovat tulossa pitämään mm.

  • professori Hasse Karlsson
  • apulaisprofessori Virpi-Liisa Kykyri
  • yliopistonlehtori Timo Latomaa
  • traumapsykoterapeutti Marko Punkanen
  • professori Mimmu Rankanen
  • tutkijatohtori Hilkka-Liisa Vuori

Muu ohjelma hahmottuu vähitellen. Voit seurata tapahtuman ohjelman täydentymistä tältä sivulta ja somesta.

Jos olet kiinnostunut itse tarjoamaan tilaisuuteen puheenvuoron, workshopin tai posteriesityksen, katso abstraktiohjeet:

Seuraa tapahtumaa somessa

Ilmoittaudu sähköpostilistalle, saat ajantasaista informaatiota

Miten ilmoittautuminen tapahtuu?

Ilmoittautuminen avautuu vuoden 2024 aikana. Lisätietoja tulee myöhemmin.

Mistä kaikki lähti? 

Minna Martin kertoo:

”Ajatus syntyi alkuvuodesta 2022. Korona-ajan jälkeen minulla oli kaipuu ihmisten pariin ja yhteistyöhön. Aloin pohtia kuluneen parinkymmenen vuoden aikana tapahtunutta muutosta psykoterapiakentässä suhteessa kehollisuuteen. Kun aloitin uraani psykologina ja psykoterapeuttina, kehollinen lähestymistapa oli vielä vierasta monille. Nykyään kehollisuus huomioidaan tavalla tai toisella kaikissa terapiamuodoissa. Kehollisuus ei ole enää vain yhden tai muutaman lähestymistavan juttu, vaan jotain, mitä me kaikki toimijat jaamme. Mielessäni alkoi kypsyä ajatus yhteistyöstä teeman ympäriltä. Aloin visioida kongressia, jonka suunnittelu ja järjestely kokoaisi psykoterapiayhdistysten toimijat yhteistyöhön. Lähetin kutsuja kaikille yhdistyksille, joiden yhteystiedot löysin netistä. Vuoden 2023 alusta alkaen olemme kokoontuneet säännöllisesti Zoomissa suunnittelemassa kongressia, ajankohtaa, paikkaa, nimeä, sisältöä ja niin edelleen. Olen tutustunut isoon joukkoon upeita ihmisiä. Olen todella ylpeä tästä porukasta, joka puhaltaa yhteen hiileen yli viitekehysrajojen. Nyt on edessä viimeinen vuosi ennen kongressia ja on tullut aika kutsua mukaan myös osallistujat. Toivon, että ihmiset lähtevät kanssamme Turkuun tähän laatuaan ensimmäiseen ja monella tavalla ainutlaatuiseen tapahtumaan. Lämpimästi tervetuloa!”