Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kursseille nettisivujemme kurssikohtaisesta ohjelmasta löytyvän ilmoittaudu-linkin kautta. Poikkeuksena ovat koulutukset, joiden kohdalla on mainittu erillisestä hakumenettelystä. Kurssiohjelmassa on mainittu kurssikohtainen viimeinen ilmoittautumispäivä, johon mennessä tulee ilmoittautua. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman ajoissa, jotta varmistat pääsysi kurssille. 

Jos kurssilla on vapaita paikkoja viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, ilmoittautumisaikaa pidennetään.

Mikäli kurssi on jo täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Varasijalle ilmoittaudutaan normaalisti nettilomakkeella, mutta osallistumismaksua ei ei siinä yhteydessä makseta. Kesäyliopiston toimistosta ollaan sinuun yhteydessä, jos paikkoja vapautuu. Voit siinä kohdin päättää, otatko kurssipaikan vastaan.

Ilmoittautumislomakkeellamme on käytössä vahva tunnistautuminen. Vahvalla tunnistamisella tarkoitetaan ilmoittautujan henkilöllisyyden todentamista sähköisesti ilmoittautujan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Näin turvaamme entistä paremmin asiakkaidemme tietoturvaa sekä estämme mahdollisia väärinkäytöksiä. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit ilmoittautua valitsemalla lomakkeelta ”Minulla ei ole verkkopankkitunnuksia”, jolloin lomake kysyy syntymäaikaasi.

Huom! Ilmoittautumisen yhteydessä tapahtuva vahva tunnistautuminen tehdään aina koulutukseen osallistuvan tunnuksilla, ei esim. koulutuksen maksajan. Näin saamme oikeat tiedot koulutuksen osallistujasta mm. suorituksia ja todistuksia varten.

Heti ilmoittautumisen jälkeen saat automaattiviestin sähköpostitse onnistuneen ilmoittautumisen merkiksi. Ennen kurssin alkua saat meiltä vielä erillisen info- ja vahvistusviestin sähköpostitse.
Huom: Automaatti- ja infoviestit saattavat mennä roskapostikansioon. Tarkistathan sen, mikäli viestiä ei löydy.

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumiseen liittyen, olethan yhteydessä toimistoomme kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi tai p. 02 232 3302.

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään tilastotietoja. Miksi tilastotietoja kysytään?

Tiedotus opintojen aikana

Opiskelijoille tiedotetaan mahdollisista kurssimuutoksista, peruuntumisista ym. sähköpostilla. Viestit lähetetään sähköpostiosoitteeseen, jonka olet antanut ilmoittautumislomakkeella. Muistathan ilmoittaa toimistoomme kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi tai p. 02 232 3302, mikäli yhteystietosi muuttuvat!

Erityisjärjestelyt ja esteettömyys

Ota jo ennen koulutukseen ilmoittautumistasi yhteyttä toimistoomme kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi tai p. 02 232 3302, mikäli tarvitset erityisjärjestelyitä esim. koulutuspaikan suhteen. Tenttimiseen liittyvissä erityisjärjestelyissä olethan yhteydessä toimistoomme viimeistään 2 viikkoa ennen tenttipäivää. Kesäyliopisto auttaa mahdollisuuksiensa mukaan järjestelyissä.


Osallistumismaksu

Koulutusten hinnat vaihtelevat koulutuskohtaisesti, löydät siis kunkin koulutuksen hinnan aina ko. koulutuksen esittelysivulta. Voit maksaa osallistumismaksun heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Osassa kursseja voit valita myös laskutuksen. Lue lisää maksutavoista:

Verkkomaksu (maksajana yksityishenkilö)
 • Valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi Verkkomaksu ja tuotteeksi Hinta, Normaalihinta tai Opiskelijahinta (verkkomaksu).
 • Pääset koulutukseen ilmoittauduttuasi suorittamaan osallistumismaksun verkkomaksuna maksunvälittäjä Paytrailin sivuilla.
 • Maksutapahtuman keskeyttäminen ei ole ilmoittautumisen peruutus, joten otathan mahdollisissa ongelmatapauksissa yhteyttä toimistoomme kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi tai p. 02 232 3302.
 • Verkkomaksuvaihtoehtoja Paytrailissa ovat yleisimmät maksutavat eli pankkimaksutavat (verkkopankki), mobiilimaksutavat (Siirto, Mobilepay, Pivo), korttimaksutavat (Visa Electron, Visa, Mastercard) ja lasku (OP Lasku, OP Tililuotto, Walley, Alisa Pankki yrityslasku). Lue lisää Paytrailin sivuilta.
 • Veroton palvelu AVL 39-40 §.
Lasku (maksajana yksityishenkilö)
 • Valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi Lasku ja tuotteeksi Hinta (lasku).
 • Sinulle lähetetään kurssimaksun suorittamista varten lasku kirjeitse (tai Omapostiin) noin viikko ennen kurssin alkua. Laskutuslisä 5 €.
 • Mikäli kurssiesittelyssä on mainittu mahdollisuudesta maksaa lasku erissä ja olet toivonut maksuerämahdollisuutta lomakkeen lisätietoja-kentässä, tämä huomioidaan laskutuksessa.
  Mikäli maksuerä viivästyy, maksusuunnitelma raukeaa ja lasku tulee suorittaa yhdessä erässä.
 • Huom! Koulutuksissa, joissa ei ole valittavissa laskua maksutavaksi, voit silti maksaa osallistumismaksun laskulla valitsemalla maksutavaksi verkkomaksun. Kun siirryt maksunvälittäjä Paytrailin sivulle, voit valita maksutavaksi jonkun laskuvaihtoehdoista (OP Lasku, OP Tililuotto, Walley).
 • Veroton palvelu AVL 39-40 §.
Työnantajalaskutus

Mikäli työnantajasi maksaa osallistumismaksusi, pääset syöttämään työnantajasi laskutusosoitteeen ilmoittautumislomakkeelle seuraavasti:

 • Valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi Lasku ja tuotteeksi Hinta (työnantajalaskutus).
 • Yhteystietojesi syöttämisen jälkeen pääset antamaan työnantajasi yhteystiedot ja laskutusosoitteen. Lasku lähetetään ensijaisesti verkkolaskuna.
 • Laskutuslisä 5 €.
 • Huom! Jos koulutuksessa ei ole maksutapavaihtoehtona laskua, olethan yhteydessä toimistoomme ennen ilmoittautumista: p. 02 232 3302 / kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi

Veroton palvelu AVL 39-40 §: hinnat eivät sisällä eikä niihin lisätä arvonlisäveroa.

Huomioithan, että mahdollinen opiskelija-alennus on henkilökohtainen eikä sitä voida soveltaa työnantajan tai yrityksen maksamiin osallistumismaksuihin.
Mikäli työnantaja ei maksa osallistumismaksua, se peritään osallistujalta.

Kurssimaksujamme ei voi maksaa Smartum-, Edenred-, ePassi- tai Eazybreak-sovelluksilla tai -seteleillä.
Maksumuistutuksesta perimme 5 €. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007).


Lisätietoja

Lue lisää alennuksistamme, lahjakorteistamme ja aikuiskoulutustuesta:

Opiskelija-alennus

Saat opiskelija-alennuksen Turun kesäyliopistossa järjestettävästä Turun yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen tarjonnasta, jos olet päätoiminen, läsnä oleva perustutkinto-opiskelija Suomen tiede- ja taideyliopistossa, ammattikorkeakoulussa, ammatillisessa oppilaitoksessa, lukiossa tai peruskoulussa. Näiden kurssien kohdalla opiskelijahinta on erikseen mainittu. Täytä ilmoittautumislomakkeelle tiedot oppilaitoksesta, opiskelemasi pääaine sekä opiskelijanumero/-tunnus. Varaudu esittämään opiskelijakortti/-todistus koulutuksessa.

Opiskelija-alennus on henkilökohtainen. Alennusta ei voida huomioida, jos osallistumismaksun maksajana on muu kuin osallistuja itse (esim. työnantaja).

Ryhmäalennus

Mikäli työpaikalta osallistuu samaan koulutukseen useampia henkilöitä, voit etukäteen tiedustella mahdollista ryhmäalennusta toimistostamme kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi.

Lahjakortit

Turun kesäyliopiston koulutuksiin on mahdollisuus ostaa lahjakortteja. Jos olet kiinnostunut lahjakortin hankkimisesta, olethan yhteydessä toimistoomme kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi tai p. 02 232 3302.

Lahjakortin voi käyttää mihin tahansa koulutukseemme. Lahjakortilla voi maksaa koko koulutuksen tai vain osan osallistumismaksusta. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi aineelliseksi tai aineettomaksi hyödykkeeksi.

Aikuiskoulutustuki

Aikuiskoulutustuki on rahallinen tuki, jolla tuetaan aikuisten ammatillista kehittymistä ja osaamisen uudistamista. Aikuiskoulutustukea voi saada esimerkiksi vapaan sivistystyön koulutuksiin, jotka lisäävät omaa ammatillista osaamistasi ja pätevyyttäsi.

Lisätietoja tuesta ja sen hakemisesta löydät Työllisyysrahaston sivuilta.

Muutokset

Turun kesäyliopisto pidättää oikeudet ohjelmanmuutoksiin, esimerkiksi ajankohdan siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen. Muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille.