Kesälomakausi on alkanut! Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla valmistaudut kesälomaan rennosti ja mukavasti, ilman ylimääräistä stressiä.

1. Valmistaudu ajoissa ja hyvin

Älä yritä tehdä kaikkea valmiiksi ennen lomaa. Aloita lomalle valmistautuminen ajoissa jakamalla työtehtäväsi kiireellisiin ja kiireettömiin tehtäviin ja keskity juuri ennen loman alkua vain kiireellisten tehtävien tekemiseen. Kirjaa muut tehtävät muistiin, jotta niihin on helppo palata loman jälkeen.

2. Delegoi pakolliset työtehtävät työkaverillesi

Jos sinulla on työtehtäviä, jotka on aivan pakko tehdä lomasi aikana, niin muista delegoida ne ajoissa työkaverillesi. Tee hyvät ohjeet tehtävien suorittamiseen ja varmista, että työkaverillasi on tarvittavat välineet ja tiedot käytössään. Käytä tätä mahdollisuutta kuitenkin mahdollisimman vähän, jotta et lisää tarpeettomasti työkaverisi työmäärää.

3. Aseta automaattiset poissaoloviestit

Jos käytät työssäsi sähköpostia tai puhelinta, niin muista ajastaa automaattiset poissaoloviestit, joissa ilmoitat muun muassa poissaolosi pituuden sekä yhteystiedot, joihin voi tarvittaessa olla yhteydessä lomasi aikana.

4.  Valmistaudu lomalta paluuseen

Tee lomalta paluu itsellesi mahdollisimman mukavaksi. Kartoita työtehtävät, joita on luvassa ensimmäisen työviikkosi aikana ja jos mahdollista, varaa ensimmäinen työpäivä pelkästään lomalta paluuseen. Voit silloin käydä rauhassa läpi esimerkiksi loman aikana tulleita sähköposteja.


Mukavaa kesälomaa kaikille!