Turun kesäyliopisto

K1: Miksi nimenne on Turun kesäyliopisto, jos teillä on opetusta ympäri vuoden?

V: Kesäyliopistot perustettiin alun perin tarjoamaan kesäopintoja yliopistoille. Turun kesäyliopiston toiminta on ollut ympärivuotista jo 80-luvulta lähtien, mutta nimi on kuitenkin jäänyt voimaan.

Opiskelijaksi Turun kesäyliopistoon

K2: Voinko opiskella Turun kesäyliopistossa, vaikka minulla ei ole opiskeluoikeutta Turun yliopistossa? Voinko tulla opiskelijaksi, vaikka en ole käynyt lukiota?

V: Turun kesäyliopisto ei ole osa Turun yliopistoa eli et tarvitse kyseisen oppilaitoksen opinto-oikeutta. Koulutuksiimme ei ole myöskään pohjakoulutusvaatimuksia, joten sinun ei tarvitse olla ylioppilas.  

K3: Voinko opiskella Turun kesäyliopistossa, jos käyn päivisin töissä?

V: Meillä on koulutuksia sekä päivisin että iltaisin eli opiskelu onnistuu myös päivätöiden ohella.

Ilmoittautuminen koulutukseen

K4: Miten voin ilmoittautua kurssille?

V: Voit ilmoittautua kurssille nettisivuillamme klikkaamalla kurssikuvauksesta löytyvää ilmoittaudu koulutukseen –painiketta. Painikkeesta avautuu täytettävä ilmoittautumislomake.

K5: Saanko jotain lisäinfoa ennen kurssin alkua?

V: Kurssille ilmoittautuneille lähetetään noin viikkoa ennen koulutusta infosähköposti, jossa kerrotaan muun muassa kurssin aikataulu, opetuksessa käytettävät ohjelmistot, laskutustiedot sekä muut huomioitavat asiat.

K6: En pääsekään osallistumaan kurssille? Miten perun ilmoittautumiseni?

V: Voit perua ilmoittautumisesi laittamalla sähköpostia osoitteeseen kesayliopisto[at]turunkesayliopisto.fi. Peruutuksia ei vastaanoteta muilla tavoin, esimerkiksi puhelimitse. Peruutuksesta ei koidu kuluja, jos teet sen viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkua. Sairastumistapauksissa ota yhteyttä toimistoomme mahdollisimman pian*.

Tutustu myös tarkemmin peruutusehtoihimme.

K7: Miten voin maksaa kurssimaksun?

V: Saat kurssimaksun suorittamista varten laskun sähköpostitse noin viikkoa ennen kurssin alkua. Jos et ole saanut laskua ennen koulutuksen alkua, tarkista sähköpostisi roskapostikansio. Jos laskua ei löydy sieltäkään, ota yhteyttä toimistoomme*.

Etäopetus

K8: Mitä ohjelmia etäopetuksessa käytetään?

V: Käytettävät ohjelmat riippuvat siitä, mikä kurssi on kyseessä. Käytämme tällä hetkellä opetuksen videoyhteyksissä esimerkiksi Zoomia tai Teamsia sekä sähköisinä oppimisalustoina esimerkiksi Moodlea tai Google classroomia. Kurssilla käytettävät ohjelmat kerrotaan kurssikuvauksessa tai viimeistään ennen kurssia saatavassa infosähköpostissa.

K9: Mitä tarvikkeita tarvitsen etäopetukseen osallistumiseen?

V: Etäopetukseen osallistumiseen tarvitset:

  1. tietokoneen tai mobiililaitteen
  2. verkkoyhteyden
  3. kaiuttimet/kuulokkeet
  4. mikrofonin

Kurssikohtaiset tarvikkeet ilmoitetaan kurssikuvauksissa tai viimeistään ennen kurssia saatavassa infosähköpostissa. Kaikkien tarvikkeiden toimivuus kannattaa testata ennen kurssin alkua. Lisäksi oppitunneille ja muille webinaareille kannattaa liittyä aina hieman ennen koulutuksen alkua, jotta saa testattua laitteiden ja yhteyksien toimivuudet.

Tietoa koulutustarjonnasta

K10: Mistä saan tietoa tulevista koulutuksista?

Ajankohtaisen koulutustarjontamme löydät nettisivuiltamme. Koulutustarjontamme päivittyy kuitenkin jatkuvasti, joten muista nettisivujen seuraamisen lisäksi myös tilata uutiskirjeemme sekä seurata sosiaalista mediaamme. Jos sinulla on kysyttävää koulutustarjontaamme liittyen, niin älä epäröi ottaa yhteyttä toimistoomme*.


* Toimiston yhteystiedot: puh. 02 232 3302, kesayliopisto[at]turunkesayliopisto.fi