Hektisen arjen ja kiireen keskellä on hyvä välillä pysähtyä ja panostaa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Hyviä keinoja ovat muun muassa riittävä nukkuminen, säännöllinen liikunta, ruokavalion monipuolistaminen sekä meditointi. Näiden lisäksi myös uusien tietojen ja taitojen hankkiminen voi edesauttaa omaa hyvinvointia, varsinkin jos niiden avulla saa uudenlaisia keinoja ja välineitä esimerkiksi stressinpurkuun, rauhoittumiseen, palautumiseen tai henkiseen hyvinvointiin.

Tässä blogitekstissä esitellään neljä ensi vuonna koulutustarjonnassamme olevaa koulutusta, joiden avulla voit edistää omaa hyvinvointiasi. Valitse siis itseäsi kiinnostava koulutus ja varaa ensi vuodeksi itsellesi aikaa rentoutumiselle ja hyvinvoinnille.


TRE-stressinpurkuliikkeet – etäoppimisen kurssi

Stressinpurkua lihasvärinällä ja tärinällä

Etäoppimisen kurssi, jonka voi tehdä oman aikataulun mukaan

TRE-menetelmä on luonnollinen, nopeasti vaikuttava kehollinen palautumismenetelmä stressin ja jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Se perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä ja tärinällä. Kurssi sopii henkilökohtaiseen palautumiseen ja hyvinvointiin sekä yleiseen työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon, esim.:

 • Pitkittyneen stressin kuormittamat
 • Hyvät jännittäjät
 • Yliherkkyydestä kärsivät
 • Istumatyön tekijät tai kun työasennot ovat staattisia
 • Lihaskireyksiä, jäykkyyttä, joustamattomuutta ja kipua kokevat
 • Kun liikunta on vähäistä tai rajoittunutta
 • Aktiivisesti liikkuvat, aktiivi- ja kilpaurheilijat
 • Vammoista toipumisen jälkeinen kehonhuolto
 • Fyysisen työn tekijät
 • Kun työ on henkisesti kuormittavaa
 • Elämänvaiheen tai -tilanteiden rasittamat
 • Ihmissuhdetyötä tekevät

iRest® – Eheyttävä palautuminen

Meditaatiosta apua unettomuuteen, stressioireisiin, ahdistuneisuuteen tai erilaisiin kiputiloihin

24.-26.3.2023 pe klo 17.30-19.45, la klo 10-15 ja su klo 10-15

iRest tulee sanoista Integrative Restoration eli eheyttävä palautuminen. Se on psykologi, PhD Richard Millerin kehittämä syvärentouttava meditaatioprotokolla. Alkuperältään vuosituhansia vanhat, joogaperinteistä juurensa saaneet harjoitteet ovat sanastoltaan ja työkaluiltaan muokattu helposti lähestyttäväksi, nykyaikaiseksi harjoituspoluksi ja tietoisuustaitojen opetusprotokollaksi.

Tämä kurssi sopii sekä uusille menetelmästä kiinnostuneille että harjoituksia aiemmin tehneille. Kaikille, jotka haluavat kehittää itsetuntemusta, joustavuutta, hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja elämänmyönteisyyttä. Ammattiryhmät, jotka työskentelevät työuupumuksen, unihäiriöiden, kroonisen kivun, tai posttraumaattisen stressioireyhtymän kanssa voivat saada uusia näkökulmia työhönsä. Uupumuksesta ja stressistä kärsivät voivat löytää apuvälineitä palautumiseen. Kurssi sopii hyvin myös tyhy/tyky-kurssiksi.

Aivojen parempi työpäivä

Myös aivot kaipaavat palautumista ja kuormituksen vähentämistä

Torstaina 30.3.2022 klo 12-16

Vietätkö pitkiä aikoja tietokoneen ääressä? Onko multitaskaus työssäsi arkipäivää? Teetkö paljon etätyötä? Tämän päivän työ haastaa aivoja monella tavalla; uuden opiskelua, nopeita siirtymisiä aiheesta toiseen ja useita keskeneräisiä asioita on yhtä aikaa meneillään. Kahta samanlaista työpäivää ei ole. Tämä kaikki voi olla toisaalta vaihtelevaa ja mukavaa, mutta samaan aikaan myös aivoja väsyttävää. Illalla saatamme huomata, ettei uni tulekaan pitkän päivän jälkeen. Pienillä muutoksilla on mahdollista helpottaa aivojen suoriutumista työpäivistä ja edistää omaa palautumista tiedon täyteisistä päivistä.

Koulutuksen tavoitteena on saada aivoille ystävällisempiä työskentelytapoja käyttöön. Näitä keinoja voi hyödyntää työssä ja opinnoissa. Koulutuksessa painotetaan käytännön näkökulmaa.

Tutustumismatka hengitykseen

Keinoja omaan jaksamiseen, työuupumuksen välttämiseen ja oman hengitystilan löytämiseen

Keskiviikkona 24.5.2023 klo 8.30-15.30

Koulutuksessa tutustutaan hengitysterapiaan uudenlaisena ja kuitenkin vuosituhansia vanhana, tietoisena terapeuttisena keinona, opitaan soveltamaan tekniikkaa monenlaiseen työhön sekä saadaan samalla keinoja omaan jaksamiseen, työuupumuksen välttämiseen ja oman hengitystilan löytämiseen.

Koulutus on tarkoitettu taustasta riippumatta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hengityksen vaikutuksesta hyvinvointiin. Voit olla esim. terveydenhuollon tai ihmissuhdetyön ammattilainen, muusikko tai työskentelet liikunnan parissa. Päivä sopii myös ei-ammattilaisille eli kaikille henkilöille, jotka haluavat tutustua menetelmään, kokevat hengityksessään pulmia tai niille, jotka ovat muista syystä kiinnostunut kehollisesta työskentelystä ja omaan sisäiseen maailmaan tutustumisesta.