Korea on ollut jo vuosien ajan yksi suosituimmista kielistämme. Järjestämmekin vuosittain runsaasti eritasoisia alkeiskursseja ja jatkokursseja sekä erilaisiin teemoihin keskittyviä erikoiskursseja, kuten ruokakursseja, matkailukursseja, historiakursseja, K-POP -kursseja sekä TOPIK-testiin valmistavia kursseja.    

Korean kielikurssien suosion innoittamana päätimme haastatella opiskelijaamme Elliä, joka opiskelee tällä hetkellä ensimmäistä korean kielen kurssiaan.

Vuoristomaisema Koreasta

Kuka olet?

Nimeni on Elli Seppä ja olen 16-vuotias lukiolainen Tarvasjoelta. Vapaa-ajallani pelaan jalkapalloa ja nautin musiikista.

Mikä sai sinut lähtemään korean kurssille?

Lähdin korean kurssille, koska korean kieli ja kulttuuri kiinnostavat minua paljon. Olen muutenkin kiinnostunut aasialaisista kielistä ja kulttuureista. Katson ja kuuntelen myös paljon aasialaisia, etenkin korealaisia, elokuvia, sarjoja sekä musiikkia.

Pidän kielten opiskelusta, mutta saksa ja ranska ei ole ihan minun juttuni. Lisäksi opiskelen lukiossa kansainvälisyyslinjalla ja niihin opintoihin kuuluu muidenkin vieraiden kielten opiskelua kuin vain englannin ja ruotsin. Onneksi äitini tiesi, että korean kielen kursseja on saatavilla Suomesta ja vieläpä Turusta. Päätin heti lähteä kokeilemaan.

Miltä korean opiskelu on tuntunut?

Korean kielen opiskelu on ollut mielestäni kovin mukavaa. Opettaja on ihana ja tunnit mielenkiintoisia. Materiaalit ovat mielestäni myös hyvät. Tehtäväkirjassa olisi kiva, jos tehtävänannot olisivat englanniksi.

Miltä on tuntunut opiskella uutta kieltä etänä?

Uuden kielen opiskelu on aina mielenkiintoista. Etänä opiskelu on ollut ihan kivaa, koska tuntien tunnelma on tosi rento. Olisihan se varmaan kivempi olla lähiopetuksessa, mutta ei etänäkään oleminen ole huono.

Voisitko suositella korean kurssia muille?

Suosittelen korean kurssia kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kyseisen, aasialaisten tai ylipäätänsä vieraiden kielien opiskelusta.


Kiinnostaisiko sinua korean kielen opiskelu? Tutustu ajankohtaisiin korean kielikursseihimme.

Tutustu myös koko kielikurssitarjontaamme.