Työnohjaus on nykyaikainen tapa kehittää omaa työtään!

Työnohjaus ja työnohjaaja

Työnohjaus on oman työn, ammatti-identiteetin ja työhön liittyvien tunteiden ja mielikuvien käsittelyä, arvioimista ja työstämistä koulutetun työnohjaajan avulla. Tavoitteena on työhön liittyvien tilanteiden ja tunnelmien käsittely ja ymmärryksen lisääminen. Parhaimmillaan työnohjaus auttaa näkemään oman työn ja työyhteisön uudessa valossa, se antaa uutta energiaa työpäiviin, parantaa työyhteisön henkeä ja motivoi sen jäseniä työtehtäviin. Työnohjaus sopii kaikille, jotka haluavat oppia ja kehittyä työssään.

Työnohjaaja on työnohjausprosessia ohjaava henkilö, joka ei anna konkreettisia vastauksia ja neuvoja ohjattavalleen, vaan toimii kuuntelijana ja keskustelijana auttaen ohjattavaa löytämään parhaat toimintatavat. Työnohjaajaksi voi pätevöityä suorittamalla työnohjaajakoulutuksen. Työnohjaajakoulutuksissa saattaa olla erilaisia painotuksia, kuten psykofyysinen tai voimavarakeskeinen painotus, mutta yleisesti ottaen työnohjaajakoulutus antaa välineitä asiakastyöhön sekä itsen ja muiden ohjaamiseen.

Sinustako työnohjaaja?

Työnohjaajaksi kouluttautuminen sopii erityisesti kasvatus-, opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, mutta myös oikeastaan kenelle tahansa työyhteisön kehittämistehtävissä toimiville, joilla on vähintään opistotasoinen peruskoulutus ja omakohtaista kokemusta työnohjauksesta tai sitä lähellä olevasta prosessista. Tärkeintä on oma kiinnostus työn kehittämistä ja vuorovaikutustaitojensa hiomista kohtaan.

Jos olet harkinnut työnohjaajaksi kouluttautumista tai haluat saada vielä lisää tietoa työnohjaajan työstä tai koulutuksesta, niin ilmoittaudu mukaan maksuttomalle infowebinaarille, jossa kouluttajamme Lassi Pruuki vastaa yleisimpiin työnohjaukseen liittyviin kysymyksiin ja esittelee tulevaa työnohjaajakoulutustamme.

Ajankohtaisia koulutuksia

Kouluttaudu työnohjaajaksi:

Koulutuksia työnohjaajille:

Tervetuloa opiskelemaan ja kehittymään!

Lähteet:

Portaankorva Marja-Liisa: https://www.laakarilehti.fi/tyossa/tyonohjaus-tutuksi?public=067966e8c6b7cd3e1f2c1cb9cf4acc2f

Suomen työnohjaajat ry: https://www.suomentyonohjaajat.fi/mita-tyonohjaus-on/?_gl=11rib6ll_upMQ.._gaOTkyNzMzNDE1LjE2NzQyMTI0NDM._ga_X377E05YFY*MTY3NDIxMjQ0Mi4xLjAuMTY3NDIxMjQ0Mi4wLjAuMA..

Koulutus.fi: https://www.koulutus.fi/haku/tyonohjaus-koulutus