Koulutustarjonnassamme on keväisin ja kesäisin yleensä kolmentyyppisiä abi- ja kertauskursseja: abikursseja, lukion kertauskursseja sekä peruskoulun kertauskursseja. Näiden kurssien tarkoituksena on tukea peruskoulun päättävää oppilasta tai lukiolaista hänen opinnoissaan ja niissä menestymistä. Tässä blogitekstissä kerrotaan lyhyesti, kenelle abi- ja kertauskurssit voivat sopia ja mitä hyötyä niistä on.

Peruskoulun kertauskurssit

7. ja 8. luokan kertauskurssit sopivat 9. luokan aloittaville oppilaille, jotka haluavat panostaa peruskoulun päättötodistukseensa. Hyvä päättötodistus voi esimerkiksi laajentaa peruskoulun jälkeisiä jatkokoulutusmahdollisuuksia, sillä useissa oppilaitoksissa on jonkinlaisia keskiarvovaatimuksia. 7. ja 8. luokan kertauskurssit auttavat kertaamaan tehokkaasti jo opittuja teemoja ja vahvistamaan omaa osaamista ennen viimeistä peruskouluvuotta.

Peruskoulun kertauskurssit sopivat opiskelijoille, jotka haluavat kerrata peruskoulun oppimääriä, esimerkiksi ennen lukion aloittamista. Kertauskursseilla kerrataan peruskoulun keskeisimpiä asioita ja vahvistetaan niiden osaamista.

Lukion kertauskurssit

Lukion 1. ja 2. vuoden kertauskurssit sopivat opiskelijoille, jotka haluavat kerrata tietyn oppiaineen kursseja ennen seuraavalle lukiovuodelle siirtymistä.

Abikurssit

Abikurssit sopivat opiskelijoille, jotka valmistautuvat ylioppilaskirjoituksiin. Kursseilla opiskellaan lukion oppimäärien keskeisiä asioita sekä hiotaan vastausrutiini kuntoon.

Katso alla oleva video, jossa matematiikan ja fysiikan opettajamme Visa kertoo mm. 5 syytä miksi sinun kannattaisi tulla kesäyliopiston abikursseille:

Vaikka abi- ja lukiolaiskurssimme sekä peruskoulun kertauskurssimme sopivat erityisesti tietyssä vaiheessa opintojaan oleville opiskelijoille, kurssimme ovat silti kaikille avoimia. Voit siis osallistua kursseillemme, vaikka et opiskelisikaan lukiossa tai suunnittelisi lukio-opintojen aloittamista, mutta koet kuitenkin hyötyväsi peruskoulun tai lukion oppimäärien opiskelusta.