iRest tulee sanoista Integrative Restoration eli eheyttävä palautuminen. Se on psykologi Richard Millerin kehittämä syvärentouttava meditaatioprotokolla, joka perustuu vuosituhansia vanhoihin joogaperinteisin. iRestin harjoitteet ovat sanastoltaan ja työkaluiltaan muokattu vanhoja alkuperäisiä harjoitteita helpommin lähestyttäviksi nykyaikaisiksi harjoituspoluiksi ja tietoisuustaitojen opetusprotokolliksi.

iRest on yksinkertainen ja helppokäyttöinen meditaatiomuoto, joka on suunniteltu nykyajan elämään

iRest tukee fyysistä, henkistä että emotionaalista eheytymistä. Se auttaa rahoittamaan hermostoa ja tukee kykyä vastata elämän haasteisiin. Menetelmästä voi saada apua mm. unettomuuteen, stressiin, masennukseen, ahdistuneisuuteen sekä erilaisiin akuutteihin ja kroonisiin kiputiloihin. Sitä on myös käytetty menestyksekkäästi apuna trauman jälkeisestä stressioireyhtymästä palautumiseen. Pohjimmiltaan iRest on tietoisuustaitojen opetusta ja harjoittelua.

iRest sopii kaikille, jotka haluavat kehittää itsetuntemusta, resilienssiä ja hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Kurssi voi tarjota myös stressaantuneille, väsyneille ja loppuun palaneille ihmisille työkaluja kohdata omia haasteita ja palauttaa arkeen vähitellen elämänmyönteisyyttä. Myös erilaiset ammattiryhmät, jotka työskentelevät työuupumuksen, unihäiriöiden, kroonisen kivun, posttraumaattisen stressioireyhtymän tai lievien mielenterveysongelmien kanssa, voivat hyötyä iRestin harjoitteiden osaamisesta.

iRestin harjoitukset ovat helppoja ja ne sopivat useimmille. Harjoitteleminen ei vaadi aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta

iRestissa asetutaan selinmakuulle tai muuten mahdollisimman mukavaan asentoon ja ohjaaja ohjaa harjoittajan sanallisesti kohti syvää rentouden ja olemisen tilaa. Harjoitukselle annettava intentio on tärkeä osa harjoitusta: jokainen valitsee oman tavoitteensa itse. Harjoitus on avointa ja sallivaa itsetutkistelua kehomielen kerrostumiin: fyysinen keho, hengityksen aikaansaama energian liike, tunteet, ajatukset, ilo ja olemisen tunne – kaikki havainnoidaan kehollisina tuntemuksina. Lopulta harjoitus johdattaa tarkastelemaan ja tutkimaan syvintä, autenttista olemustamme.

Lue lisää iRestistä (sivusto englanniksi).


Ilmoittaudu mukaan iRest-kurssille, niin pääset tekemään harjoituksia sertifioidun iRest® -ohjaajan opastamana. Kurssilla tehtävät yoga nidra -harjoitukset myös äänitetään ja saat ne mp3-tiedostoina omaa kotiharjoittelua varten.

Tutustu myös muihin kehon ja mielen hyvinvoinnin koulutuksiin.