Täällä kirjoittaa Veera. Opiskelen Turun yliopistossa kasvatustieteitä viidettä vuotta. Syksyn puolestaan olin harjoittelussa Turun kesäyliopistossa, mistä pidin kovasti.

Tammikuun lopussa lähdin Hollannin Nijmegeniin tekemään vaihto-opintoja. Ensimmäinen kuukausi meni matkustellessa ja tekemistä riitti joka päivälle. Maaliskuun puolessa välissä koronatilanne kuitenkin konkretisoitui, kun suurin osa kavereista joutui lähtemään takaisin kotiin, joko kotiyliopiston tai oman päätöksen perusteella. Itse päätin jäädä tänne, koska koin että tilanne on suunnilleen sama Suomessa tai Hollannissa. Päivät on mennyt kotona ollessa, kävelylenkkejä tehden ja välillä kaupassa käyden. Hollannissa kevät on tullut tosi aikaisin ja se mitä ulkona tulee käytyä, saa sentään nauttia kahdessakymmenessä asteessa.

Tilanne on tuonut myös positiivisia uusia tapoja toimia. Aloitin pari viikkoa sitten neljän uutta kurssia ja kaikki suoritetaan tietysti etänä. Ennakkotehtävät luennoille ja ryhmätyöt onnistuvat näköjään myös etänä. Myös seminaarin toteuttaminen on ollut hupaisaa etänä. Opettaja luennoi normaalisti, sitten hän kehottaa laittamaan videon pauselle, jonka aikana menen lukemaan linkitetyn artikkelin. Lukemisen jälkeen palaan takaisin videoon, jossa keskustellaan luetusta tekstistä. Toisella kurssilla puolestaan me kaksikymmentä opiskelijaa ja opettaja oltiin etäyhteydellä zoomissa ja vuorotellen kaikki esittelivät itsensä ja kertoivat, miksi valitsivat tämän kurssin. Uskon, että poikkeustilan jälkeenkin ymmärretään, että välillä joitain juttuja voi myös tehdä etänä. Pidän itse fyysisestä vuorovaikutuksesta, mutta uskon että sen asema itsestään selvänä toimintana vähenee.

On myös tärkeä pitää yhteyttä etänä kavereihin ja perheeseen.  Tuntuu että nyt on ehtinyt pitää oikeastaan vielä parempaa yhteyttä kaikkiin ja yhteenkuuluvuus on ihan uudella tasolla. Toivotan kaikille paljon jaksamista tilanteeseen, yrittäkää etsiä siitä jotain positiivista. Itse sanoisin, että opiskelu on pitänyt hyvin rytmin päivissä. Myös esim. uusien ruokalajien kokeiluun on jäänyt paremmin aikaa. Englanninkielikin paranee huomaamatta, kun kaikki tapaamiset, tekstit ja kirjoittaminen tapahtuu englanniksi. Uuden oppiminen pitää mielen virkeänä 🙂


Kiinnostaisiko sinua hollannin kielen opiskelu? Tutustu hollannin kielen koulutustarjontaan tai koko ajankohtaiseen koulutustarjontaan.