Urheilu ja liikunta ovat olennaisia osia terveellistä ja aktiivista elämäntapaa ja ne tarjoavat monia fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia hyötyjä ihmisten elämään ja arkeen. Aiheeseen liittyvän osaamisen ja tietämyksen tarve on kuitenkin viime vuosina kasvanut, sillä ihmisten kiinnostus hyvinvointia kohtaan on kasvanut, terveyden edistämisen merkitys on korostunut esimerkiksi passiivisten elämäntapojen vuoksi ja nykyään halutaan pystyä tarjoamaan oikeanlaista ja turvallista harjoittelua erilaisille ja eritasoisille ihmisille.

Tässä blogiartikkelissa esitellään liikuntaan ja urheiluun liittyviä ajankohtaisia koulutuksia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kehittää osaamistaan ja taitojaan. Nämä koulutukset antavat sekä ammattilaisille että kaikille aiheista kiinnostuneille monipuolisia tietoja esimerkiksi ravitsemuksesta, valmentamisesta tai ryhmien ohjaamisesta. Tutustu koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!


Urheiluravitsemuksen perusopinnot

30.8.2023 – 31.5.2024

Opinnoissa syvennytään urheiluravitsemukseen useasta eri näkökulmasta tieteelliseen tietoon pohjautuen. Opinnoissa perehdytään mm. eri lajien asettamiin ravitsemusfysiologisiin vaatimuksiin ja suorituskyvyn, palautumisen ja kehittymisen optimointiin, urheiluravitsemukseen eri ikäryhmissä, urheilijan syömishäiriöihin sekä urheilijan psyykkiseen hyvinvointiin ja sen tukemiseen. Teoriatiedon syventämisen lisäksi opinnoissa painotetaan vahvasti käytännönläheisyyttä.

Mindful Athlete -psyykkisen valmennuksen koulutus

6.9.2023 – 12.4.2024

Mindful Athlete on psyykkisen valmennuksen täydennyskoulutus, joka antaa käytännönläheiset valmiudet toimia psyykkisen valmennuksen asiantuntijana urheiluvalmennuksen ja urheilupsykologian kentällä. Täydennyskoulutus soveltuu liikunta- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille, esimerkiksi lajivalmentajille, psyykkisille valmentajille, fysioterapeuteille, psykologeille ja liikunnanohjaajille sekä personal trainereille.

Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen (15 op)

18.9.2023 – 31.7.2024

Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen (15 op) -opinnot sisältävät opintojaksoja liikunnasta, hyvinvoinnista, liikuntapsykologiasta ja liikuntabiologiasta. Liikunta- ja hyvinvointiala on kasvava alue, jolle kaivataan yhä monialaisempaa osaamista.

Peak Pilates® Classical Level 1 -opettajakoulutus

7.10.2023 – 7.1.2024

Peak Pilates® Classical Certification on kolmetasoinen ohjelma, joka on suunniteltu tarjoamaan korkealaatuista ja alkuperäistä pilateskoulutusta. Tämä pilateksen perusteista lähtevä koulutusohjelma kattaa niin matto-, reformer-, torni-, tuoli- ja tynnyriharjoitukset, joiden lisäksi tutustutaan muihin pilateksen pienvälineisiin. Saat sen kautta valmiudet ohjata niin yksilöllisiä pilatestunteja kuin myös tehokkaita ryhmätunteja. Classical Certification -koulutusohjelma sisältää yli 650 tuntia opiskelua ja harjoittelua kokonaisuudessaan, jonka suoritettuasi saat kansainvälisesti arvostetun comprehensive-pilatesopettajasertifikaatin.

Lasten kehotietoinen liike -ohjaajakoulutus (5 op) – sisältää myös lasten joogaohjaaja -koulutuksen

7.10.2023 – 13.1.2024

Miten lapsille voi ohjata kehotietoista liikettä? Mitä ja miten liikkeitä tehdään? Miten rakennetaan kehotietoinen liikeohjelma, joka rauhoittaa ja huoltaa lasta? Et tarvitse akrobaattisia kykyjä ohjataksesi turvallista ja mieltä sekä kehoa hellivää liikettä/joogaa. Tervetuloa opiskelemaan lasten kehotietoisen liikkeen ohjaajaksi.