Oletko kiinnostunut graafisesta suunnittelusta, 3D-mallintamisesta tai videoeditoinnista, mutta et haluaisi välttämättä hankkia maksullisia suunnitteluohjelmia, kuten Adoben Photoshopia tai Premiere Prota? Ei hätää, onneksi nykyään on olemassa lukuisia maksuttomia ohjelmia, jotka tarjoavat mahdollisuuden käyttää ilmaiseksi erilaisia perussuunnittelussa ja -editoinnissa tarvittavia työkaluja. Tällaisia ohjelmia ovat esimerkiksi videoeditoinnin työkalu DaVinci Resolve, 3D CG-sisällön luomiseen kehitetty Blender sekä graafisen suunnittelun verkkotyökalu Canva. Voit siis aloittaa graafisen suunnittelun ja editoinnin taitojesi kehittäminen vaikka heti!

Monet suunnittelu- ja editointiohjelmat voivat olla melko laajoja ja monimutkaisia, joten niiden itseopiskelu voi olla haastavaa ja ohjelmien kaikkia työkaluja ei välttämättä tule huomattua. Jos haluat aloittaa graafisen suunnittelun tai editoinnin ja oppia samalla kätevästi näiden erilaisten ilmaisohjelmien käyttöä, niin ilmoittaudu mukaan ajankohtaisiin koulutuksiimme.


Videokuvauksen ja editoinnin peruskurssi

ti 14.3., to 16.3., ti 21.3., to 23.3. ja ti 28.3.2023 klo 17-20

Koulutuksen ideana ja tavoitteena on antaa perusosaaminen entistä mielenkiintoisempien ja laadukkaampien videoiden kuvaukseen ja editointiin. Koulutuksessa tehdään harjoitusvideoita, joissa perehdytään mm valaisuun, parempaan äänenlaatuun, eri kuvakulmiin ja kuvakokoihin, haastattelun tekemiseen sekä monikameraeditointiin. Videot editoidaan ilmaisella Davinci Resolve -ohjelmalla.

3D-grafiikkaa Blenderillä

ma 24.4., ke 26.4., ke 3.5., ma 8.5. ja ke 10.5.2023 klo 17-20

Blender on ilmainen 3d-ohjelma, jolla voi muun muassa mallintaa, texturoida, valaista ja animoida 3d-malleja. Ohjelma on laajuutensa vuoksi melko vaikea oppia, mutta kun perusteet hallitsee, niin ohjelmalla saa hienoja 3d-kuvia ja -malleja. Koulutuksessa opetellaan Blenderin perusteet, jolloin itsenäinen työskentely ja lisäopiskelu helpottuu huomattavasti.

Canva graafisessa suunnittelussa

tiistaisin 25.4., 2.5. ja 9.5.2023 klo 17-20

Kurssilla opitaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Canva-ohjelmalla yrityksen julkaisuja, kuten flyereita, esitteitä, julisteita, mainoksia printtiin sekä sosiaaliseen mediaan. Canvalla voidaan käsitellä kuvia ja lisätä graafisia elementtejä joko ohjelmasta itsestään tai organisaation omista kuvista. Koulutuksessa otetaan lyhyesti esiin myös visuaalisen viestinnän tehokeinoja. Koulutuksessa saa tietoa myös ilmaisista kuvapankeista sekä kuvan ja fonttien tekijänoikeuteen liittyvistä asioista.