Tutustu Turun kesäyliopiston kieltenopettajiin

Tällä sivulla voit tutustua paremmin osaan kielikurssiemme opettajista!

Lue lisää klikkaamalla opettajan nimeä.

Saat halutessasi yhteyden opettajiimme toimistomme kautta: kesayliopisto(at)turunkesayliopisto.fi.


María José Gómez Ramos

FM María José Gómez Ramos, espanjan kieli

Olen 42-vuotias espanjan opettaja. Olen kotoisin Andalusiasta ja olen asunut Suomessa 18 vuotta. Olen toiminut espanjan kielen opettajana vuodesta 2007 lähtien, ensin Porin kansalaisopistossa ja sen jälkeen Turun kesäyliopistossa. Valmistuin englantilaisen filologian maisteriksi vuonna 2002 Malagan yliopistosta. Seuraavana vuonna 2002 opiskelin pedagogiset opinnot samassa yliopistossa. Minun oli tarkoitus opiskella englannin kielen historian laitoksella, mutta päinvastoin kuin ajattelin, elämällä oli yllätys minulle. Tuoreen tutkinnon jälkeen muutin Suomeen tutustuttuani aviomieheeni. Suomessa olin erilaisissa työharjoittelupaikoissa ja opiskelin suomen kieltä Turun yliopistossa. Vuonna 2022 suoritin Turun yliopistossa Filosofian maisterin tutkinnon Espanjan oppianeessa. Haen saman oppiaineen jatko-opiskelijaksi. Opetuksessa olen rento, mutta motivoiva, kärsivällinen ja kannustava opettaja. Tärkeä asia opiskelussa on kielen ja kulttuurin ymmärtäminen. Yritän, että tunnilla olisi monipuolisia harjoituksia ja sen takia kursseilla puhutaan ja kuunnellaan kieltä pienissä ryhmissä tai yhdessä.

Vapaa-ajallani lukeminen on paras harrastus. Pidän erilaisilla kielillä lukemisesta. Luen espanjaksi, englanniksi, suomeksi, italiaksi ja myös galegoksi.

¡Bienvenidos!

Marjo Ketomäki

FM Marjo Ketomäki, suomen kieli

Olen opettanut suomen kieltä aikuisille vuodesta 2011. Nykyään toinen ammattini on myös varhaiskasvatuksen opettaja. Lisäksi harrastan ”vakavasti” laulamista ja teen satunnaisia laulukeikkoja. Opettajana olen motivoitunut, kärsivällinen ja ystävällinen, ja mielestäni tätä työtä ei voi tehdä ilman että oma persoona on mukana. Olen loputtoman kiinnostunut kielestä ja sen koukeroista. Parasta on auttaa, jakaa tietoa ja pohtia kielen ilmiöitä opiskelijoiden kanssa yhdessä. Ilmapiiri kursseillani on mukava ja rento, huumoria ei voi välttää!

Aliisa Ketonen

HuK Aliisa Ketonen, italian kieli

Ciao tutti! Olen Aliisa, italian kielen pääaineopiskelija Turun yliopistosta. Olen opettanut useamman vuoden Turun kesäyliopistolla. Opetukseni tärkeimpiin tavoitteisiin kuuluu lämminhenkinen ilmapiiri, jossa on mukava oppia ja opiskella kiehtovaa italian kieltä ja kulttuuria. Vietin juuri puoli vuotta työharjoittelussa Roomassa, mikä antoi paljon uusia näkökulmia aiempiin kokemuksiini Italiasta – ja poiki hauskoja tarinoita Italiasta ja italialaisuudesta. Tervetuloa kursseilleni!

Maria Kontu

FM Maria Kontu, portugalin kieli

Nimeni on Maria Kontu ja olen aina pitänyt vieraista kielistä. Opiskelin kaikkia vastaantulevia kieliä (englanti, ruotsi, saksa, ranska, espanja, venäjä, turkki, italia), kunnes vuoroon tuli portugali, josta tuli lopulta lempikieleni. Sekin oli aivan sattumaa: siskoni oli saanut harjoittelupaikan Brasíliasta ja samaan aikaan oli lennot tarjouksessa Rioon, joten ajattelin, että luenpas tässä muutamassa kuukaudessa äkkiä alkeet ja käyn sitten moikkaamassa siskoani Brasíliassa. Ihastuin Brasiliaan ja portugalin kieleen niin, että jo samana syksynä hain yliopistolla sivuaineoikeutta siihen.

Ensimmäiset 15 vuotta treenasin Brasilian portugalia (poikkeuksena yliopisto-opinnot, jotka olivat Portugalin portugalia) ja myös opetusurani alussa painopiste oli pitkään Brasilian portugalissa. Jossain vaiheessa alkoi tuntua järjettömältä puhua Brasilian aksentilla, kun suurin osa opiskelijoista kuitenkin tähtäsi Portugalin portugaliin. Niinpä noin vuoden 2018 tienoilla tein täyskäännöksen ja aloin opetella (!) ja opettaa Portugalin portugalia. Siinä riittääkin työmaata loppuelämäksi, varsinkin vokaalien avoimuuksien muistamisessa. Rakastan portugalin kieltä nimenomaan sen haasteellisuuden sekä kauneuden tähden. Nykyisin kaikki opetukseni on Portugalin portugalia ja tapahtuu etäopetuksena verkossa. Näin olen voinut työllistää itseni täyspäiväisesti, mikä ei ollut mahdollista lähiopetusvuosinani. Suhtaudun portugaliin intohimolla, minkä oppilaani myös huomaavat tunneillani. Joskus rönsyilen hieman asian vierestäkin, johtuneeko se sitten savolaisesta luonteestani…

Olen opettajana tarkka. Rakastan kieliopin ja ääntämyksen viilaamista, mutta kun teetän keskusteluharjoituksia, on tärkeintä, että oppilas pystyy ylipäänsä tuottamaan kohdekieltä ja saamaan viestinsä perille pelkäämättä suotta virheiden tekoa. Toiveeni on, että oppilaanikin innostuisivat portugalin kielen oppimisesta niin, että olisivat itseohjautuvia ja aktiivisia myös tuntien ulkopuolella ja kokisivat, kuinka kielen osaaminen rikastaa ja avartaa heidän elämäänsä upealla tavalla. 

Vapaa-ajalla tykkään lukea, pyöräillä, uida, joogata ja varsinkin tanssia. Lempitanssejani ovat urban kiz, kizomba ja semba (kahdessa viimeksi mainitussa on useimmiten portugaliksi musiikki!)  Minut voi bongata kesäisin myös lavatansseista.

Soohyun Kuosmanen

MA (Ed.) Soohyun Kuosmanen, korean kieli

안녕하세요! Minä olen Soohyun Kuosmanen ja olen kotoisin Etelä-Koreasta. Olen ammatiltani korean ja saksan kielen opettaja. Minulla on yli 13 vuoden kokemus eri kielten, kuten korean, englannin, saksan ja japanin opettamisesta. Turun kesäyliopistossa olen opettanut korean kielen ja korealaisen kulttuurin kursseja sekä Korean historian, TOPIKin ja K-popin kursseja. Kurssit ovat saaneet hyvää palautetta. Opettajana haluan motivoida sinua oppimaan intohimolla ja suurella innostuksella.

Etelä-Korea on Itä-Aasiassa sijaitseva maa, joka on tunnettu kulttuuristaan, kuten K-popista, K-draamasta ja Taekwondosta sekä teknologiastaan. Etelä-Korea on myös merkittävä populaarikulttuurin sekä kehittyneen talouden vaikuttaja. Toivoin yhä useampien suomalaisten oppivan tuntemaan ja ymmärtämään Etelä-Koreaa, jotta kulttuurin ja kielen rikkaus voi tuo iloa ihmisten elämään. 감사합니다!

Neea Mansoniemi

HuK Neea Mansoniemi, italian kieli

Olen Neea Mansoniemi, italian kielen ja kulttuurin opettajalinjan maisteriopiskelija Turun yliopistossa. Aloitin italian opintoni lukioiässä ja siitä asti Italia on ollut intohimoni – ihan näin ammatiksi asti. Tuon opetukseen mukaan omia kokemuksiani ja kommelluksiani Italian länsirannikolla viettämästäni ajasta Erasmus-opiskelijana ja au pairina. Tervetuloa mukaan!

Haruka Ono

HuK Haruka Ono, japanin kieli

Konnichiwa! Olen Haruka Ono, japanin kielen opettaja. Olen opettanut useissa oppilaitoksissa japania vuodesta 2008 ja pidän opetustyöstäni erittäin paljon. Minusta on ihana tutustua uusiin opiskelijoihin sekä jatkaa opiskelua tuttujen opiskelijoiden kanssa! Japanin kielen opiskelu sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ainutlaatuisesta kielestä ja kulttuurista, sillä japanin kielen oppiminen avaa monta näkökulmaa mm. kulttuurista, yhteiskunnasta, matkailusta ja viihteestä. Kirjoitin esittelytekstin Japanista Turun kesäyliopiston blogiin. Käykää lukemassa, siinä kerron enemmän Japanin matkailusta. Kielenoppiminen ei ole pelkästään kieliopin hallitsemista ja sanaston opettelua, vaan oman näkemyksen ja ymmärtämisen syventämistä kulttuuria ja yhteiskuntaa kohti. Siksi haluaisin keskustella ja jakaa monipuolista tietoa opiskelijoiden kanssa tunneilla. Minulle on tärkeää kanssakäyminen opiskelijoiden kanssa, joten tule juttelemaan hyvin matalalla kynnyksellä! Näe ja koe Japania! Siellä sinua odottavat kauniit kirsikankukat, ihanat ruoat, vanhat ja modernit kaupungit sekä pääset kokeilemaan japanin taitoasi!

Nähdään tunnilla 🙂