Peak Pilates® Classical Level 1 -opettajakoulutus

Kuvaus

Peak Pilates -liikkeitä

Kouluttaudu klassisen pilateksen ammattilaiseksi!

Peak Pilates® Classical Certification on kolmetasoinen ohjelma, joka on suunniteltu tarjoamaan korkealaatuista ja alkuperäistä pilateskoulutusta. Tämä pilateksen perusteista lähtevä koulutusohjelma kattaa niin matto-, reformer-, torni-, tuoli- ja tynnyriharjoitukset, joiden lisäksi tutustutaan pilateksen pienvälineisiin. Classical Certification on klassisen pilateksen koulutusohjelma, joka kunnioittaa pilatesharjoittelua kokonaisvaltaisena liikesysteeminä, kuten Joseph Pilates sen alunperin tarkoitti. Saat sen kautta valmiudet ohjata niin yksilöllisiä pilatestunteja kuin myös tehokkaita ryhmätunteja. Classical Certification -koulutusohjelma sisältää yli 650 tuntia opiskelua ja harjoittelua kokonaisuudessaan, jonka suoritettuasi saat kansainvälisesti arvostetun comprehensive-pilatesopettajasertifikaatin todisteeksi kyvykkyydestäsi pilatesopettajana.

Peak Pilates® kolmetasoinen koulutuspolku antaa sinulle mahdollisuuden edetä koulutuksessa sinulle sopivaa tahtia. Koulutuksen ensimmäinen taso kestää noin 4-5 kuukautta ja sisältää 253 opiskelutuntia. Olet jo ensimmäisen tason suoritettuasi sertifioitu opettamaan pilatesta aloittelijoille, joten opetusurasi ei tarvitse odottaa alkuaan kolmostason suorittamiseen asti.

Jokainen taso koostuu moduuleista, jotka kestävät yleensä lauantaista sunnuntaihin. Moduulien lisäksi sinun on suoritettava näyttöjä jokaisen tason päätyttyä (teoria, opetus ja tekniikka). Moduulien ulkopuolella keräät myös tietyn määrän harjoitustunteja niin omaa pilatesharjoittelua kuin myös opetusharjoittelua. Lisäksi seuraat kokeneita pilatesopettajia vahvistaaksesi omaa opetustyyliäsi.
Peak Pilates® tarjoaa sinulle lisäksi kattavat onlinemateriaalit, joiden avulla opiskelet intensiivisesti mutta ohjatusti myös moduulien välissä. Nämä materiaalit jäävät käyttöösi ja voit palata niihin kätevästi myös tulevaisuudessa. Materiaalit sisältävät mm. liikkeiden opetusvideoita, luennot videoituina, kattavan manuaalin, joka sisältää kirjalliset liikeohjeet opetuksesi tueksi ja teoria-aineiston, sekä audiokirjastoja opastamaan harjoitteluasi.

Peak Pilates® Classical Certification on kattava ja globaalisti arvostettu koulutusohjelma, jonka avulla sinusta tulee klassisen pilateksen ammattilainen. Pilatesliikkeiden lisäksi Peak Pilates keskittyy opettamaan sinulle, miten opettaa, minkä vuoksi Peak Pilates -opettajat ovat tunnetusti taidokkaita pilatesopettajia. Moduulien lisäksi koulutus sisältää paljon ohjattua itsenäistä opiskelua, mikä takaa sinulle tukevan perustan pilatesopettajaurallesi ja tekee koulutuksesta todella kattavan kokonaisuuden.

Aika

02.11.2024 – 02.02.2025

Lähiopetusmoduulit:

 • Moduuli 1: 2.-3.11.2024
 • Moduuli 2: 30.11.-1.12.2024
 • Moduuli 3: 4.-5.1.2025
 • Moduuli 4: 1.-2.2.2025

Jokainen lähiopetuspäivä kestää klo 9.00–18.00.

Paikka

PilateSM-studio, Käsityöläiskatu 7a, Turku

Kohderyhmä

Peak Pilates® Classical Level 1 -koulutus lähtee pilateksen perusteista eikä aiempaa pilatesopettaja- tai muuta liikunta-alan kokemusta tarvita. On kuitenkin suositeltavaa, että koulutukseen osallistuja on käynyt pilatestunneilla vähintään 20 tunnin ajan ennen kuin osallistuu koulutukseen.

Tavoite

Tässä koulutuksessa opit mm.:

 • Introductory/Beginner -tasojen liikkeet tunnetuimmilla pilateslaitteilla ja pienvälineillä (mat, reformer, Cadillac/tower, high and low chairs, small barrel, spine corrector, ladder barrel, wall and Power Circle)
 • Opettamaan turvallisen ja tehokkaan yksityistunnin sekä matto- ja reformertunnit ryhmille
 • Miten hyödyntää 5-Part Formula for Success -metodia tehokkaan opettamisen takaamiseksi; ei vain mitä opettaa vaan MITEN
 • Miten viedä asiakkaan harjoittelua eteenpäin ja mistä tietää, että asiakas on valmis edistyneempiin liikkeisiin
 • Opit ymmärtämään yleistä anatomiaa, erityisesti ryhtiin ja Powerhouseen liittyen
 • Strategioita kroonisesta alaselkäkivusta kärsivien asiakkaiden kanssa työskentelyyn
 • Miten käyttää pienvälineitä haastamaan asiakasta tai luomaan variaatioita

Koulutuksen suoritettuasi olet sertifioitu opettamaan pilatesta niin yksilöille kuin ryhmillekin sekä olet tervetullut jatkamaan opintopolkuasi Level 2 -koulutustasolle.

Opintopisteet

10 op

Sisältö

Moduuli 1: Perusta
Ensimmäinen moduuli tutustuttaa opettajan keskivartalon sekä ryhdin anatomiaan, pilateksen peruskonsepteihin, pilatesperiaatteisiin sekä alustaviin pilatesliikkeisiin. Opettelemme lisäksi alkeistason matto-, reformer-, Cadillac- sekä seinäliikkeitä. Opettaja tutustuu Peak Pilates 5-Part Formula for Success -opetusmetodiin, minkä ansiosta hän voi aloittaa alkeistason yksilöohjauksen harjoittelun moduulin jälkeen.

Moduuli 2: Syventäminen
Matto-, reformer- ja Cadillac -liikerepertuaarit kasvavat sekä tutustutaan tynnyriliikkeisiin sekä Power Circle -liikkeisiin. Harjoitellaan erilaisia kosketustekniikoita sekä syvennetään ymmärrystä eri liikemuodoista, jotta opettajan silmä alkaa kehittymään oppilasta korjatakseen.

Moduuli 3: Laajennetaan opetustaitoja
Opetellaan lisää tynnyri- sekä tuoliliikkeitä. Opetustaitoja syvennetään kattamaan mm. vartalon skannaus, opettaminen tiettyyn fokukseen sekä miten kohdata oppilas, joka kärsii diagnosoimattomasta alaselkäkivusta. Tarkastellaan, miten ryhmän opettaminen eroaa yksilön opettamisesta ja syvennytään yksilöohjaukseen entisestään.

Moduuli 4: Näyttö
Moduulin ensimmäinen päivä keskitytään viilaamaan omaa tekniikkaa aiempien moduulien aikana opituissa liikkeissä. Lisäksi aloitetaan ryhmäopetusnäytöt. Moduulin toisena päivänä annetaan näytöt niin tekniikassa kuin myös yksilöohjauksen opettamisessa. Jotta voi osallistua näyttöihin, pitää kaikkien onlinemateriaalien ja -tehtävien olla tehtynä, itsenäisen harjoittelun, opetusharjoittelun sekä observoinnin olla suoritettuna sekä teoriakokeen olla läpäistynä.

Kouluttajat

Peak Pilates® Classical Level 1 -kouluttajana toimii Sanna-Maria Hellsten. Hän on PilateSM-studion omistaja, Peak Pilates® Comperehensive teacher sekä Peak Pilates® Level 2 Master Instructor. Sanna-Maria avasi PilateSM-studion kesällä 2019 ja siirtyi päätoimiseksi yrittäjäksi keväällä 2020. Hän valmistui Master Instructoriksi eli pilatesopettajien kouluttajaksi alkuvuonna 2021.

Sanna-Maria on harrastanut pilatesta jo yli 10 vuotta ja se on toiminut hänellä hektisen asiantuntijatyön tasapainottajana ennen yrittäjäksi siirtymistä. Ensimmäisen pilatesopettajakoulutuksensa hän kävi vuonna 2017, jolloin monen muun tavoin, hän aloitti uransa Peak Pilates® matto-opettajana. Tällä hetkellä Sanna-Maria nauttii jokaisesta työpäivästään studiollaan pilateksen parissa suuresti eikä malta odottaa, että pääsee jakamaan oppejaan myös uusille pilatesopettajille, sillä ”this system works”, kuten hän monesti toteaa asiakkaidensa kanssa.

Kouluttajana hän pyrkii toimimaan uusien opettajien mentorina ja coachina kaikilla osa-alueilla, joita he tarvitsevat menestyäkseen pilatesopettajina. Et välttämättä aina saa häneltä suoria vastauksia mutta saat varmasti suuntaviivat, joilla löydät vastauksen myös itse ja näin hän pyrkii varmistamaan, ettei ymmärryksesi pilatesmetodista jää pintapuoliseksi vaan syvenee päivä päivältä entisestään.

Ennen pilatesta Sanna-Maria on työskennellyt kuntosaliohjaajana. Hän on lisäksi koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri sekä omistaa verokonsultointiyrityksen, ja auttaa näiden johdosta mieluusti tulevia opettajia myös liiketoimintapuolella.

Suoritustapa

Koulutus sisältää:

 • Koulutus tapahtuu pienryhmässä jokaisen yksilöllisen oppimisen takaamiseksi.
 • 4 lähiopetusmoduulia (aikataulu löytyy ylempää), yhteensä 64 tuntia (100 prosenttinen läsnäolopakko).
 • Online-opintomateriaalit, yhteensä 69 tuntia. Kaikki materiaalit on läpikäytävä koulutuksen suorittamiseksi.
 • Itsenäistä pilatesharjoittelua 60 tuntia.
 • Opetusharjoittelua 35 tuntia.
 • Toisten opettajien observointia 25 tuntia.
 • Teoriakoe
 • Näytöt seuraavista osa-alueista: Oma tekniikka, yksilöohjaustunti sekä ryhmäohjaustunti.
 • Lähiopetus tapahtuu suomeksi, mutta materiaalit ovat englanniksi.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan materiaali- ja varausmaksu (560 €) verkossa, jonka jälkeen osallistuja saa käyttöönsä online-materiaalit, ja voi aloittaa verkko-opiskelun ennen ensimmäistä lähijaksoa. Verkko-opiskelu on suositeltavaa aloittaa vähintään 4 viikkoa ennen ensimmäistä lähiopetusjaksoa.

Lisätietoja

Sisältöasiat:
Peak Pilates® Master Instructor Sanna-Maria Hellsten (sanna-maria@pilatesm.fi)

Tutustu myös Peak Pilates® -organisaatioon tästä.

Turun kesäyliopisto
Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1143

Muu informaatio

Koulutukseen voidaan ottaa enintään 5 osallistujaa.

Hinta

3060 €

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan materiaali- ja varausmaksu (560 €) verkossa, jonka jälkeen osallistuja saa käyttöönsä online-materiaalit, ja voi aloittaa verkko-opiskelun ennen ensimmäistä lähijaksoa. Loppuosa (2500 €) laskutetaan koulutuksen alussa, ja sen voi halutessaan maksaa kolme erässä.

Ilmoittautumiset

06.10.2024 mennessä

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan materiaali- ja varausmaksu (560 €) verkossa, jonka jälkeen osallistuja saa käyttöönsä online-materiaalit. Jos opiskelija peruu ilmoittautumisensa tai koulutus peruuntuu muista syistä, materiaali- ja varausmaksua ei palauteta. Opiskelupaikan voi perua 6.10.2024 mennessä.

Kuvaus

Peak Pilates -liikkeitä

Kouluttaudu klassisen pilateksen ammattilaiseksi!

Peak Pilates® Classical Certification on kolmetasoinen ohjelma, joka on suunniteltu tarjoamaan korkealaatuista ja alkuperäistä pilateskoulutusta. Tämä pilateksen perusteista lähtevä koulutusohjelma kattaa niin matto-, reformer-, torni-, tuoli- ja tynnyriharjoitukset, joiden lisäksi tutustutaan pilateksen pienvälineisiin. Classical Certification on klassisen pilateksen koulutusohjelma, joka kunnioittaa pilatesharjoittelua kokonaisvaltaisena liikesysteeminä, kuten Joseph Pilates sen alunperin tarkoitti. Saat sen kautta valmiudet ohjata niin yksilöllisiä pilatestunteja kuin myös tehokkaita ryhmätunteja. Classical Certification -koulutusohjelma sisältää yli 650 tuntia opiskelua ja harjoittelua kokonaisuudessaan, jonka suoritettuasi saat kansainvälisesti arvostetun comprehensive-pilatesopettajasertifikaatin todisteeksi kyvykkyydestäsi pilatesopettajana.

Peak Pilates® kolmetasoinen koulutuspolku antaa sinulle mahdollisuuden edetä koulutuksessa sinulle sopivaa tahtia. Koulutuksen ensimmäinen taso kestää noin 4-5 kuukautta ja sisältää 253 opiskelutuntia. Olet jo ensimmäisen tason suoritettuasi sertifioitu opettamaan pilatesta aloittelijoille, joten opetusurasi ei tarvitse odottaa alkuaan kolmostason suorittamiseen asti.

Jokainen taso koostuu moduuleista, jotka kestävät yleensä lauantaista sunnuntaihin. Moduulien lisäksi sinun on suoritettava näyttöjä jokaisen tason päätyttyä (teoria, opetus ja tekniikka). Moduulien ulkopuolella keräät myös tietyn määrän harjoitustunteja niin omaa pilatesharjoittelua kuin myös opetusharjoittelua. Lisäksi seuraat kokeneita pilatesopettajia vahvistaaksesi omaa opetustyyliäsi.
Peak Pilates® tarjoaa sinulle lisäksi kattavat onlinemateriaalit, joiden avulla opiskelet intensiivisesti mutta ohjatusti myös moduulien välissä. Nämä materiaalit jäävät käyttöösi ja voit palata niihin kätevästi myös tulevaisuudessa. Materiaalit sisältävät mm. liikkeiden opetusvideoita, luennot videoituina, kattavan manuaalin, joka sisältää kirjalliset liikeohjeet opetuksesi tueksi ja teoria-aineiston, sekä audiokirjastoja opastamaan harjoitteluasi.

Peak Pilates® Classical Certification on kattava ja globaalisti arvostettu koulutusohjelma, jonka avulla sinusta tulee klassisen pilateksen ammattilainen. Pilatesliikkeiden lisäksi Peak Pilates keskittyy opettamaan sinulle, miten opettaa, minkä vuoksi Peak Pilates -opettajat ovat tunnetusti taidokkaita pilatesopettajia. Moduulien lisäksi koulutus sisältää paljon ohjattua itsenäistä opiskelua, mikä takaa sinulle tukevan perustan pilatesopettajaurallesi ja tekee koulutuksesta todella kattavan kokonaisuuden.

Aika

02.11.2024 – 02.02.2025

Lähiopetusmoduulit:

 • Moduuli 1: 2.-3.11.2024
 • Moduuli 2: 30.11.-1.12.2024
 • Moduuli 3: 4.-5.1.2025
 • Moduuli 4: 1.-2.2.2025

Jokainen lähiopetuspäivä kestää klo 9.00–18.00.

Paikka

PilateSM-studio, Käsityöläiskatu 7a, Turku

Kohderyhmä

Peak Pilates® Classical Level 1 -koulutus lähtee pilateksen perusteista eikä aiempaa pilatesopettaja- tai muuta liikunta-alan kokemusta tarvita. On kuitenkin suositeltavaa, että koulutukseen osallistuja on käynyt pilatestunneilla vähintään 20 tunnin ajan ennen kuin osallistuu koulutukseen.

Tavoite

Tässä koulutuksessa opit mm.:

 • Introductory/Beginner -tasojen liikkeet tunnetuimmilla pilateslaitteilla ja pienvälineillä (mat, reformer, Cadillac/tower, high and low chairs, small barrel, spine corrector, ladder barrel, wall and Power Circle)
 • Opettamaan turvallisen ja tehokkaan yksityistunnin sekä matto- ja reformertunnit ryhmille
 • Miten hyödyntää 5-Part Formula for Success -metodia tehokkaan opettamisen takaamiseksi; ei vain mitä opettaa vaan MITEN
 • Miten viedä asiakkaan harjoittelua eteenpäin ja mistä tietää, että asiakas on valmis edistyneempiin liikkeisiin
 • Opit ymmärtämään yleistä anatomiaa, erityisesti ryhtiin ja Powerhouseen liittyen
 • Strategioita kroonisesta alaselkäkivusta kärsivien asiakkaiden kanssa työskentelyyn
 • Miten käyttää pienvälineitä haastamaan asiakasta tai luomaan variaatioita

Koulutuksen suoritettuasi olet sertifioitu opettamaan pilatesta niin yksilöille kuin ryhmillekin sekä olet tervetullut jatkamaan opintopolkuasi Level 2 -koulutustasolle.

Opintopisteet

10 op

Sisältö

Moduuli 1: Perusta
Ensimmäinen moduuli tutustuttaa opettajan keskivartalon sekä ryhdin anatomiaan, pilateksen peruskonsepteihin, pilatesperiaatteisiin sekä alustaviin pilatesliikkeisiin. Opettelemme lisäksi alkeistason matto-, reformer-, Cadillac- sekä seinäliikkeitä. Opettaja tutustuu Peak Pilates 5-Part Formula for Success -opetusmetodiin, minkä ansiosta hän voi aloittaa alkeistason yksilöohjauksen harjoittelun moduulin jälkeen.

Moduuli 2: Syventäminen
Matto-, reformer- ja Cadillac -liikerepertuaarit kasvavat sekä tutustutaan tynnyriliikkeisiin sekä Power Circle -liikkeisiin. Harjoitellaan erilaisia kosketustekniikoita sekä syvennetään ymmärrystä eri liikemuodoista, jotta opettajan silmä alkaa kehittymään oppilasta korjatakseen.

Moduuli 3: Laajennetaan opetustaitoja
Opetellaan lisää tynnyri- sekä tuoliliikkeitä. Opetustaitoja syvennetään kattamaan mm. vartalon skannaus, opettaminen tiettyyn fokukseen sekä miten kohdata oppilas, joka kärsii diagnosoimattomasta alaselkäkivusta. Tarkastellaan, miten ryhmän opettaminen eroaa yksilön opettamisesta ja syvennytään yksilöohjaukseen entisestään.

Moduuli 4: Näyttö
Moduulin ensimmäinen päivä keskitytään viilaamaan omaa tekniikkaa aiempien moduulien aikana opituissa liikkeissä. Lisäksi aloitetaan ryhmäopetusnäytöt. Moduulin toisena päivänä annetaan näytöt niin tekniikassa kuin myös yksilöohjauksen opettamisessa. Jotta voi osallistua näyttöihin, pitää kaikkien onlinemateriaalien ja -tehtävien olla tehtynä, itsenäisen harjoittelun, opetusharjoittelun sekä observoinnin olla suoritettuna sekä teoriakokeen olla läpäistynä.

Kouluttajat

Peak Pilates® Classical Level 1 -kouluttajana toimii Sanna-Maria Hellsten. Hän on PilateSM-studion omistaja, Peak Pilates® Comperehensive teacher sekä Peak Pilates® Level 2 Master Instructor. Sanna-Maria avasi PilateSM-studion kesällä 2019 ja siirtyi päätoimiseksi yrittäjäksi keväällä 2020. Hän valmistui Master Instructoriksi eli pilatesopettajien kouluttajaksi alkuvuonna 2021.

Sanna-Maria on harrastanut pilatesta jo yli 10 vuotta ja se on toiminut hänellä hektisen asiantuntijatyön tasapainottajana ennen yrittäjäksi siirtymistä. Ensimmäisen pilatesopettajakoulutuksensa hän kävi vuonna 2017, jolloin monen muun tavoin, hän aloitti uransa Peak Pilates® matto-opettajana. Tällä hetkellä Sanna-Maria nauttii jokaisesta työpäivästään studiollaan pilateksen parissa suuresti eikä malta odottaa, että pääsee jakamaan oppejaan myös uusille pilatesopettajille, sillä ”this system works”, kuten hän monesti toteaa asiakkaidensa kanssa.

Kouluttajana hän pyrkii toimimaan uusien opettajien mentorina ja coachina kaikilla osa-alueilla, joita he tarvitsevat menestyäkseen pilatesopettajina. Et välttämättä aina saa häneltä suoria vastauksia mutta saat varmasti suuntaviivat, joilla löydät vastauksen myös itse ja näin hän pyrkii varmistamaan, ettei ymmärryksesi pilatesmetodista jää pintapuoliseksi vaan syvenee päivä päivältä entisestään.

Ennen pilatesta Sanna-Maria on työskennellyt kuntosaliohjaajana. Hän on lisäksi koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri sekä omistaa verokonsultointiyrityksen, ja auttaa näiden johdosta mieluusti tulevia opettajia myös liiketoimintapuolella.

Suoritustapa

Koulutus sisältää:

 • Koulutus tapahtuu pienryhmässä jokaisen yksilöllisen oppimisen takaamiseksi.
 • 4 lähiopetusmoduulia (aikataulu löytyy ylempää), yhteensä 64 tuntia (100 prosenttinen läsnäolopakko).
 • Online-opintomateriaalit, yhteensä 69 tuntia. Kaikki materiaalit on läpikäytävä koulutuksen suorittamiseksi.
 • Itsenäistä pilatesharjoittelua 60 tuntia.
 • Opetusharjoittelua 35 tuntia.
 • Toisten opettajien observointia 25 tuntia.
 • Teoriakoe
 • Näytöt seuraavista osa-alueista: Oma tekniikka, yksilöohjaustunti sekä ryhmäohjaustunti.
 • Lähiopetus tapahtuu suomeksi, mutta materiaalit ovat englanniksi.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan materiaali- ja varausmaksu (560 €) verkossa, jonka jälkeen osallistuja saa käyttöönsä online-materiaalit, ja voi aloittaa verkko-opiskelun ennen ensimmäistä lähijaksoa. Verkko-opiskelu on suositeltavaa aloittaa vähintään 4 viikkoa ennen ensimmäistä lähiopetusjaksoa.

Lisätietoja

Sisältöasiat:
Peak Pilates® Master Instructor Sanna-Maria Hellsten (sanna-maria@pilatesm.fi)

Tutustu myös Peak Pilates® -organisaatioon tästä.

Turun kesäyliopisto
Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1143

Muu informaatio

Koulutukseen voidaan ottaa enintään 5 osallistujaa.

Hinta

3060 €

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan materiaali- ja varausmaksu (560 €) verkossa, jonka jälkeen osallistuja saa käyttöönsä online-materiaalit, ja voi aloittaa verkko-opiskelun ennen ensimmäistä lähijaksoa. Loppuosa (2500 €) laskutetaan koulutuksen alussa, ja sen voi halutessaan maksaa kolme erässä.

Ilmoittautumiset

06.10.2024 mennessä

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan materiaali- ja varausmaksu (560 €) verkossa, jonka jälkeen osallistuja saa käyttöönsä online-materiaalit. Jos opiskelija peruu ilmoittautumisensa tai koulutus peruuntuu muista syistä, materiaali- ja varausmaksua ei palauteta. Opiskelupaikan voi perua 6.10.2024 mennessä.

Katso yleiset peruutusehdot
Tulosta