Kuvaus
Vietätkö pitkiä aikoja tietokoneen ääressä? Onko multitaskaus työssäsi arkipäivää? Teetkö paljon etätyötä? Tämän päivän työ haastaa aivoja monella tavalla; uuden opiskelua, nopeita siirtymisiä aiheesta toiseen ja useita keskeneräisiä asioita on yhtä aikaa meneillään. Kahta samanlaista työpäivää ei ole. Tämä kaikki voi olla toisaalta vaihtelevaa ja mukavaa, mutta samaan aikaan myös aivoja väsyttävää. Illalla saatamme huomata, ettei uni tulekaan pitkän päivän jälkeen. Pienillä muutoksilla on mahdollista helpottaa aivojen suoriutumista työpäivistä ja edistää omaa palautumista tiedon täyteisistä päivistä.
Aika
24.10.2024
torstaina 24.10.2024 klo 12-16
Paikka
Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä (Zoom-livevideoyhteys). Koulutus myös tallennetaan ja tallenne on käytössäsi kuukauden ajan koulutuksen jälkeen. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Kysy tarvittaessa lisää: kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi, 02 232 3302.
Kohderyhmä
Koulutus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille omasta työalasta riippumatta.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on saada aivoille ystävällisempiä työskentelytapoja käyttöön. Näitä keinoja voi hyödyntää työssä ja opinnoissa. Koulutuksessa painotetaan käytännön näkökulmaa.
Sisältö
- Miten tunnistan tyypillisiä merkkejä aivojen kuormituksesta?
- Kuinka stressi ja lepo käytännössä vaikuttavat hermostoon? Miten aivot palautuvat?
- Miten voin työtavoilla vähentää aivojen kuormitusta? Käytännön keinoja vietäväksi omiin työpäiviin.
- Miten suojaudun ylirasittumiselta, kun työ vie mennessään?
Koulutuksessa jaettu tieto perustuu tutkittuun tietoon ja Suomessa hyväksyttyihin suosituksiin. Koulutuksessa hyödynnetään työnohjauksellisia menetelmiä. Osallistujat saavat itselleen kurssimateriaalin, jossa on koulutuksessa käydyt teoria-asiat. Koulutukseen sisältyy vapaaehtoinen ennakkotehtävä, jonka voi halutessaan tehdä ennen koulutusta. Ennakkotehtävä lähetetään osallistujille sähköpostilla noin 2 viikkoa ennen koulutusta.
Koulutuksesta sanottua:
- ”Koulutukseen oli hienosti yhdistelty tutkimustietoa ja käytännön esimerkkejä.”
- ”Kouluttaja esitti asiat selkeästi ja kysymyksiin sai hyvät vastaukset. Koulutuksessa oli mukava ilmapiiri!”
- ”Oli todella mielenkiintoinen webinaari. Teema josta on puhuttu paljon, mutta tämä oli uusi kulma. Kouluttajalla hyvä puheen rytmi ja ulosanti muutoinkin. Kouluttaja pysyi hyvin aikataulussa, eikä tullut kertaakaan tilannetta ettei aika riitä ja on kiire. Iso plussa, kun selvästi syväosaava asiantuntija osaa selittää asian kansantajuisesti.”
- ”Kurssi toimi hyvänä herätteenä sille, että omasta aivoterveydestä tulee huolehtia. Sain paljon vinkkejä ja menetelmiä, joita kokeilen nyt käytännössä.”
- ”Sain hyvää selkeästi omaksuttavissa olevaa uusinta tutkimustietoa sovellettavaksi käytäntöön.”
- ”Selkeä ja miellyttävä puhetyyli kouluttajalla, kiva kuunnella.”
- ”Erinomainen aihe ja esitys. Kiitos! Tästä olisi hyötyä itse asiassa kaikille ihmisille.”
Kouluttajat
FM, biologi Heidi Kervinen
Heidi on kouluttanut biologian ja terveystieteiden alalla monipuolisesti seitsemän vuoden ajan. Osaaminen ihmisen elintoiminnoista ja elintapojen vaikutuksesta terveyteen on laaja. Heidin koulutuksille on ominaista tutkitun tiedon tuominen käytännön tasolle ja hyvinvointia edistävä näkökulma.
Lisätietoja
koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai puh. 044 720 1143
Hinta
70 €
Osallistumismaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Verkkomaksutavat: verkkopankit, mobiilimaksutavat (MobilePay, Pivo, Siirto), korttimaksutavat (Visa, Mastercard) sekä lasku- ja osamaksutavat (OP Lasku, OP Tililuotto, Walley, Alisa Yrityslasku). Jos esim. työnantaja maksaa osallistumismaksun puolestasi, voit valita maksutavaksi myös laskun (laskutuslisä 5 €).
Hinta ei sisällä eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.
Ilmoittautumiset
10.10.2024 mennessä