UKK: Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi opiskella Turun kesäyliopistossa?

Voinko opiskella Turun kesäyliopistossa, vaikka minulla ei ole opiskeluoikeutta Turun yliopistossa tai en ole käynyt lukiota?

Opiskelu ei vaadi minkään yliopiston tai muun korkeakoulun opinto-oikeutta eikä koulutuksiin ole pohjakoulutusvaatimuksia. Sinun ei siis tarvitse olla korkeakouluopiskelija tai ylioppilas, koulutukset ovat kaikille avoimia.

Voinko opiskella Turun kesäyliopistossa, jos käyn päivisin töissä?

Järjestämme koulutuksia vaihtelevasti päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin eli opiskelu onnistuu myös päivätöiden ohella.

Voinko opiskella Turun kesäyliopistossa, vaikka en ole vielä täysi-ikäinen?

Koulutuksiin ei ole ikärajoja, joten kaikenikäiset opiskelijat ovat tervetulleita!

Ovatko Turun kesäyliopiston opinnot päätoimisia vai sivutoimisia?

Opinnot ovat pääsääntöisesti sivutoimisia. Opinnot on suunniteltu siten, että ne voi suorittaa myös työn ohessa.

Ilmoittautuminen koulutukseen

Miten voin ilmoittautua koulutukseen?

Kun olet löytänyt itseäsi kiinnostavan koulutuksen, voit ilmoittautua klikkaamalla koulutuskuvauksesta löytyvää ilmoittaudu koulutukseen –painiketta. Painikkeesta avautuu täytettävä ilmoittautumislomake.

Saanko jotain lisäinfoa ennen koulutuksen alkua?

Lähetämme kurssille ilmoittautuneille noin viikkoa ennen koulutusta infosähköpostin, jossa kerrotaan muun muassa kurssin aikataulu, kurssipaikka sekä muut huomioitavat asiat.

En pääsekään osallistumaan koulutukseen? Miten perun ilmoittautumiseni?

Voit perua ilmoittautumisesi laittamalla sähköpostia osoitteeseen kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi. Peruutuksesta ei koidu kuluja, jos teet sen viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkua. Sairastumistapauksissa ota yhteyttä toimistoomme mahdollisimman pian. Tutustu peruutusehtoihimme.

Miten voin maksaa kurssimaksun?

Voit maksaa osallistumismaksun ensisijaisesti verkkomaksuna. Verkkomaksuvaihtoehtoja ovat yleisimmät maksutavat eli verkkopankki, Visa, Visa Electron, Master Card sekä Mobilepay. Joillakin kursseilla on mahdollisuus myös laskuun, tällöin osallistumismaksuun lisätään laskutuslisä 5 €. Tutustu ilmoittautumisohjeisiimme.

Minne voin ilmoittaa, jos tarvitsen erityisjärjestelyjä opiskeluissani?

Ota ennen koulutukseen ilmoittautumistasi yhteyttä toimistoomme kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi tai 02 232 3302, mikäli tarvitset erityisjärjestelyitä koulutuspaikan, tenttimisajan tai muun asian suhteen. Kesäyliopisto auttaa mahdollisuuksiensa mukaan järjestelyissä.

Käytännön järjestelyt

Missä Turun kesäyliopiston opetus järjestetään?

Kurssit järjestetään Turussa ellei ohjelmassa toisin mainita. Käytämme mm. kesäyliopiston omaa luentosalia osoitteessa Sirkkalankatu 4, Turun yliopiston tiloja (yliopistoalueen kartta) ja keskustan kokoustiloja. Koulutukset, joiden lähiopetuksessa käytetetään tietokoneita, järjestetään pääosin Turun AKK:n Artukaisten toimipaikassa.
Kurssipaikka vahvistetaan osallistujille infoviestissä, joka lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikko ennen kurssin alkua.

Miten pääsen koulutuspaikalle bussilla? Entä autolla?

Toimisto
Bussi nro 42 (keskusta – Varissuo) liikennöi Sirkkalankadulle, Turun seudun joukkoliikenteen aikataulut: Föli. Parkkipaikkoja löytyy satunnaisesti Kaivokadun ja Sirkkalankadun varrella (kadunvarsipysäköinti). Lähin P-alue Aimopark (Kupittaanpuisto, Tahkonaukio tai Teknologiakiinteistöt).
Turun AKK:n Artukaisten toimipaikka
Bussi nro 32 (keskusta – Pansio) ja nro 99 (Länsikeskus – Pansio) liikennöivät Artukaistentielle, Turun seudun joukkoliikenteen aikataulut: Föli. Ilmainen asiakaspaikoitus löytyy Turun AKK:n B-talon edestä (Artukaistentie 11). Toimipaikan tarkemmat yhteystiedot ja kartta.

Etäopetus

Minkälaista etäopetus on?

Koulutuksesta riippuen etäopiskelu voi sisältää reaaliaikaisia luentoja, ryhmäopetuksia tai pari- ja ryhmätöitä. Esimerkiksi kielikursseilla voi olla kuuntelu- ja puhumistehtäviä, videoiden tai muiden sähköisten materiaalien hyödyntämistä, natiivipuhujien vierailuja sekä erilaisten oppimisalustojen hyödyntämistä, kuten Quizletin tai Kahootin käyttöä.

Mitä ohjelmia etäopetuksessa käytetään?

Käytettävät ohjelmat riippuvat siitä, mikä koulutus on kyseessä. Tällä hetkellä opetuksen videoyhteyksissä ovat käytössä esimerkiksi Zoom tai Teams ja sähköisinä oppimisalustoina esimerkiksi EduGo (entinen Moodle) tai Google classroom. Kurssilla käytettävät ohjelmat kerrotaan kurssikuvauksessa tai viimeistään ennen kurssia saatavassa infosähköpostissa.

Mitä tarvikkeita tarvitsen etäopetukseen osallistumiseen?

Etäopetukseen osallistumiseen tarvitset:
– tietokoneen tai mobiililaitteen
– verkkoyhteyden
– kaiuttimet/kuulokkeet
– mikrofonin
(- kameran)

Kurssikohtaiset tarvikkeet ilmoitetaan kurssikuvauksissa tai viimeistään ennen kurssia saatavassa infosähköpostissa. Kaikkien tarvikkeiden toimivuus kannattaa testata ennen kurssin alkua. Oppitunneille ja muille webinaareille kannattaa lisäksi aina liittyä hieman ennen koulutuksen alkua, jotta saa testattua laitteiden ja yhteyksien toimivuudet.

Miten käytän etäopetusohjelmia esimerkiksi Zoomia?

Kielikoulutus

Mistä tiedän, mikä kielikurssi olisi minulle sopiva?

Kielikurssien kuvauksissa on mainittu kielitaitotaso, jonka tarkoituksena on auttaa oikean kurssin valitsemisessa. Tarkemmat tasokuvaukset löydät taitotasoasteikosta. Jos et ole varma, vastaako kurssin sisältö tai kielitaitotaso oppimistarpeitasi, olethan yhteydessä toimistoon ennen ilmoittautumista. 

Turun kesäyliopisto

Mitä eroa on Turun kesäyliopistolla ja Turun avoimella yliopistolla?

Kesäyliopisto ja avoin yliopisto ovat eri organisaatiota. Turun avoin yliopisto on erillinen laitos Turun yliopiston sisällä, kun taas Turun kesäyliopisto on Turun Aikuiskoulutussäätiön ylläpitämä vapaan sivistystyön oppilaitos. Turun kesäyliopiston koulutustarjonnassa on avoimen yliopiston opintojen lisäksi myös työelämän täydennyskoulutusta, kielikursseja, peruskoulun ja lukion kertauskursseja, abikursseja, tilauskoulutusta yrityksille ja organisaatioille, harrastekursseja sekä yleissivistävää koulutusta.

Onko teillä koulutuksia vain kesällä?

Ei. Nimestämme huolimatta toimintamme on ollut ympärivuotista jo 80-luvulta lähtien eli järjestämme koulutuksia kaikkina vuodenaikoina.

Miksi nimenne on Turun kesäyliopisto, jos teillä on opetusta muutenkin kuin kesällä?

Kesäyliopistot perustettiin alun perin tarjoamaan kesäopintoja yliopistoille, joten nimemme tulee historiasta.