Muut ohjeet

Open Badge -osaamismerkit

Turun kesäyliopisto on ottanut käyttöönsä digitaaliset Open Badge -osaamismerkit, joiden avulla opiskelijoiden on helppo kertoa kursseilla kertyneestä osaamisesta muille.

Mitä Open Badge -osaamismerkit ovat?

Open Badge –osaamismerkit ovat digitaalisia ansiomerkkejä, jotka kertovat merkin kantajan taidoista, tiedoista ja osaamisesta. Osaamismerkkien avulla sinun on helppo kertoa osaamisestasi, sillä osaamismerkkejä voidaan jakaa esimerkiksi LinkedInissä, Twitterissä ja Facebookissa. Osaamismerkkien avulla voit luoda itsellesi sähköisen CV:een tai portfolion.

Mistä koulutuksista voin saada Open Badge -osaamismerkin?

Open Badge -osaamismerkit ovat käytössä seuraavissa koulutuksissa.

  • Digikuvauskoulu
  • Graafisen suunnittelun perusteet
  • Enemmän irti Excelistä
  • Tehoa ja taitoa PowerPointin käyttöön
  • Word-tehopäivä – asiakirjat kuntoon
  • Photoshop – kuvankäsittely haltuun!

Kuinka voin saada Open Badge -osaamismerkin koulutuksesta?

Koulutuksista myönnetään osaamismerkkejä opiskelijoiden täyttämän hakulomakkeen perusteella. Hakulomake lähetetään linkkinä opiskelijoiden sähköpostiin yleensä koulutuksen loppupuolella. HUOM: Hakulomake on täytettävissä kolmen viikon ajan koulutuksen päätyttyä.

Hakulomakkeessa opiskelija vastaa kysymyksiin koulutuksen sisällöistä ja oppimansa soveltamisesta työssään tai arjessa. Hakemuslomake voi sisältää myös palautettavan tehtävän. Tarkemmat ohjeet löydät hakulomakkeesta.

Koulutuksen opettaja tarkistaa hakulomakkeesi. Saat sähköpostiisi tiedon hakemuksen hyväksymisestä ja osaamismerkin myöntämisestä noin 2 viikon kuluessa.

Minulle myönnettiin Open Badge -osaamismerkki; miten vastaanotan ja käytän merkkiä?

Open Badge -osaamismerkin vastaanottamiseksi sinun on kirjauduttavaa ilmaiseen ja suomenkieliseen Open Badge Passport -palveluun. Passportissa sinun on helppoa säilyttää ja hallitaan kaikkia sinulle myönnettyjä osaamismerkkejä. Voit kirjautua palveluun sähköpostiosoitteella, Facebook- tai LinkedIn -tunnuksella.

Passportissa voit hallita osaamismerkkiesi näkyvyyttä muille verkon käyttäjille. Palvelun avulla sinun on mahdollista jakaa osaamismerkkiäsi sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter ja LinkedIn). Jos sinulla on useampi osaamismerkki, voit luoda Passportin avulla merkeistä itsellesi sähköisen portfolio-sivun. Passportissa voit ladata osaamismerkin upotuskoodin kotisivuillesi tai blogiisi. Osaamismerkin voi myös ladata tietokoneellesi kuvatiedostona ja liittää osaksi perinteistä ansioluetteloa.

Tutustu Passportin käyttämiseen näillä palveluntarjoajan Youtube-videoilla:

Mikäli sinulla on kysyttävää Open Badge -osaamismerkeistä tai Open Badge Passport -palvelusta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi tai soittamalla toimistoomme 02 232 3302.

Koulutusten käytännön järjestelyt

Tiedotus opintojen aikana

Opiskelijoille tiedotetaan mahdollisista kurssimuutoksista, peruuntumisista ym. sähköpostilla. Muistathan ilmoittaa meille, mikäli yhteystietosi muuttuvat!

Missä Turun kesäyliopiston opetus järjestetään?

Kurssit järjestetään Turussa ellei ohjelmassa toisin mainita. Käytämme mm. kesäyliopiston omaa luentosalia osoitteessa Sirkkalankatu 4, Turun yliopiston tiloja (yliopistoalueen kartta) ja keskustan kokoustiloja. Koulutukset, joiden lähiopetuksessa käytetetään tietokoneita, järjestetään pääosin Turun AKK:n Artukaisten toimipaikassa.
Kurssipaikka vahvistetaan osallistujille kurssikutsussa, joka lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikko ennen kurssin alkua.

Ovatko Turun kesäyliopiston opinnot päätoimisia vai sivutoimisia?

Opinnot ovat pääsääntöisesti sivutoimisia. Opinnot on suunniteltu siten, että ne voi suorittaa myös työn ohessa.

Erityisjärjestelyitä tarvitsevat opiskelijat (esteettömyys)

Järjestämme opetusta mm. Turun keskustan koulututustiloissa ja yliopistoalueella. Ota mielellään jo ennen koulutukseen ilmoittautumistasi yhteyttä toimistoomme, mikäli tarvitset erityisjärjestelyitä koulutuspaikan suhteen. Kesäyliopisto auttaa mahdollisuuksiensa mukaan järjestelyissä.

Kulkuyhteydet ja parkkipaikat

Toimistomme sijaitsee osoitteessa Sirkkalankatu 4, 20520 Turku (Kaivokadun ja Sirkkalankadun kulma, Turun yliopiston Sirkkalan kasarmialueen vieressä).
Parkkipaikkoja satunnaisesti Kaivokadun ja Sirkkalankadun varrella, lähin P-alue Aimopark (Kupittaanpuisto, Tahkonaukio tai Teknologiakiinteistöt).
Bussi nro 42 (keskusta – Varissuo) liikennöi Sirkkalankadulle, Turun seudun joukkoliikenteen aikataulut: Föli

Majoitus

Matkailu- ja majoitustietoja löydät Visit Turku -sivuilta.
Centro Hotel tarjoaa Turun kesäyliopiston asiakkaille edullista majoitusta Turun keskustassa: su-to 1hh 106 €/ vrk ja 2hh 124 €/ vrk,  pe-la 1hh 99 €/ vrk ja 2hh 124 €/ vrk (sis. buffet-aamiaisen, WLANin ja kuntosalikäynnin Fitness Palatsin kuntosalille, alv:n). Hinnat alkaen 1.1.2020, voimassa vain suoraan hotellilta tilattaessa. 
Tapulitalo – viiden tähden majatalo, os. Kaivokatu 14 – sijainti kesäyliopiston toimistorakennuksen 2. kerroksessa, sisäänkäynti Kaivokadun puolelta

Muutokset

Turun kesäyliopisto pidättää oikeudet ohjelmanmuutoksiin, esimerkiksi ajankohdan siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen. Muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille.

Kirjastot

Turussa on sekä yleisiä kirjastoja että korkeakoulukirjastoja, joiden palveluihin kannattaa tutustua. Tietoa kirjastoista ja niiden aukioloajoista saat niiden omilta nettisivuilta:

Turun kaupunginkirjasto: www.turku.fi/kirjasto
Turun yliopiston kirjasto: http://kirjasto.utu.fi
Åbo Akademin kirjasto: www.abo.fi/public/bibliotek
Turun ammattikorkeakoulun kirjasto: www.turkuamk.fi/kirjasto

Opiskelutaitojen kehittäminen

Hyödyllisiä linkkejä:
Opiskelutaidot.fi

Kuopion Snellman-kesäyliopisto järjestää vuosittain maksuttomia kaikille korkeakouluopiskelijoille tarkoitettuja opiskelutaitoiltoja. Myös Turun kesäyliopiston opiskelijat voivat osallistua opiskelutaitoiltoihin Internetin välityksellä omalta tietokoneelta. Linkki Snellmann-kesäyliopiston sivuille.

Sosiaalinen media

Seuraa meitä Facebookissa, Twitterissä @t_kesayliopisto, Instagramissa @turun_kesayliopisto

Katso Facebook-arvonnan säännöt täältä

Lahjakortit

Turun kesäyliopiston koulutuksiin on mahdollisuus ostaa lahjakortteja. Jos olet kiinnostunut lahjakortin hankkimisesta, niin ole yhteydessä toimistoomme osoitteeseen kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi.

Lahjakortin voi käyttää mihin tahansa koulutukseemme. Lahjakortilla voi maksaa koko koulutuksen tai vain osan osallistumismaksusta. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi aineelliseksi tai aineettomaksi hyödykkeeksi.