Koulutukset

Miten kohdata haastavasti käyttäytyvä opiskelija?

Kuvaus

Opiskelija ei kiinnitä huomiota opetukseen ja häiritsee muiden oppimista. Hän alisuoriutuu tai jättää tehtävät tekemättä jatkuvasti. Kaikkein pahinta, hän käyttäytyy aggressiivisesti. Mikä neuvoksi?

Koulutuksessa käsitellään haastavia tilanteita, joita opiskelijoiden kanssa työskentelevät kohtaavat. Opiskelijoilla voi olla toistuvasti keskittymisen tai motivoitumisen vaikeuksia, piittaamattomuutta yhteisesti sovituista tavoitteista, häiriköivää ja aggressiivista käytöstä muita kohtaan. Haastavien tilanteiden takana saattavat vaikuttaa esimerkiksi opiskelijoita rasittavat mielenterveysongelmat, käytöshäiriöt, heikko itsetunto, elämänhallintaan liittyvät ongelmat tai päihteiden käyttö. Tällöin tarvitaan erityisiä valmiuksia opiskelijan kohtaamiseen ja tukemiseen.

Koulutuksessa saat tietoa opiskelijoiden mielenterveydestä sekä valmiuksia tukea ja kohdata opiskelijoita haastavissa tilanteissa. Koulutuksessa keskitytään myös työntekijöiden omaan jaksamiseen ja hankalien tilanteiden herättämien tunteiden käsittelyyn.

Aika06.02.2019

keskiviikko klo 8.30-12.30
PaikkaTurun AKK Kärsämäentie 11, auditorio
Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu erityisesti toisen asteen ja ammatillisen työvoimakoulutuksen opettajille, opinto-ohjaajille, opiskelijapalveluiden ja hallinnon työntekijöille. Koulutuksesta hyötyvät myös muut haasteellisissa opiskelijatilanteissa työskentelevät.

Sisältö
Koulutuksessa käsitellään mm.
  • Yleisimmät mielenterveysongelmat ja niiden ilmeneminen 
  • Miten kohdata haastavia tilanteita opiskelijoiden kanssa 
  • Miten tukea opiskelijaa 
  • Omien tunteiden käsittely haastavissa tilanteissa
KouluttajatPsykologi, työnohjaaja Ville Suomäki
Hinta75 €
Ilmoittautumiset23.01.2019 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.