Kuvaus
Aika
27.04.2023
torstaina 27.4.2023 klo 18-20 (webinaari)
Paikka
Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä (livevideo-opetus Zoomilla). Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Webinaari myös tallennetaan ja tallenne on käytössäsi kahden viikon ajan koulutuksen jälkeen. Kysy tarvittaessa lisää: kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi, 02 232 3302.
Tavoite
Saat haltuun villiyrtteilyn perusasiat, joilla pääset aloittamaan yrttiharrastuksen helposti ja turvallisesti.
Sisältö
Villiyrtit ovat ilmaista, ravinteikasta ja puhdasta lähiruokaa, jota löytyy useimmiten jo omalta kotipihalta tai lähiluonnosta. Alkukesä on erinomaista aikaa niin kerätä ja käyttää yrttejä päivittäisessä ruoanlaitossa kuin säilöä niitä tuleviin tarpeisiinkin. Webinaarissa tutustumme yleisimpiin villiyrtteihin, niiden terveysvaikutuksiin ja käyttötapoihin, sekä siihen mitä pitää huomioida yrttejä kerättäessä ja käytettäessä.
- Miksi villiyrttejä? Miten villiyrttejä voi hyödyntää?
- Mitä tulee huomioida kerättäessä ja poiminnan periaatteet, mm. tunnistus, puhtaus, poimintapaikka, jokamiehen oikeudet, ajankohta, allergiat, välineistö.
- Yrttisaaliin käsittelytavat ja huomioitavaa käytettäessä
- Yleisimpien ja ”kaikille sopivien” villiyrttien läpikäyntiä: tunnistaminen, terveysvaikutukset, hyödyntäminen mm. ravinnoksi ja rohdoksi. Esim. maitohorsma, nokkonen, voikukka, vuohenputki, poimulehti, vadelma.
- Extrana helppoja villiyrttireseptejä.
Ohjelmassa on varattu aikaa myös osallistujien kysymyksille (chat).
Kouluttajat
Luonnonyrttineuvoja, Kulttuurituottaja YAMK, Mindfulness-ohjaaja & Mindfulness Työssä -ohjaaja Hanna-Maria Lehtonen
Lisätietoja
koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai puh. 044 720 1143
Hinta
39 €
Ilmoittautumiset
20.04.2023 mennessä
Peruutusehdot
Ilmoittautumisen webinaariin voi perua 20.4.2022 mennessä (kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi).