Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet

Aika

01.03. – 31.05.2024

Verkkokurssi: maaliskuu-toukokuu 2024 (aikataulu vahvistuu myöhemmin)

Esitiedot

Ravitsemustieteen perusteet (5 op) -opintojakso.

Tavoite

Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä.

Opintopisteet

5 op

Sisältö

  • Ruoka osana kulttuuria
  • Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja
  • Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma)
  • Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta
  • Ruoka ja identiteetti

Suoritustapa

Verkko-opinnot. Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Arviointiperusteet: Oppimistehtävät arvostellaan.

Kirjallisuus

Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali.

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Muu informaatio

Opintojakso on osa Ravitsemustieteen perusopintoja.

Hinta

95 €

Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:

  • Turun kesäyliopiston opintomaksu 50 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
  • Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 45 € (maksetaan verkkomaksulla Peppi-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).

 

Ilmoittautumiset

01.03.2024 mennessä

Aika

01.03. – 31.05.2024

Verkkokurssi: maaliskuu-toukokuu 2024 (aikataulu vahvistuu myöhemmin)

Esitiedot

Ravitsemustieteen perusteet (5 op) -opintojakso.

Tavoite

Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä.

Opintopisteet

5 op

Sisältö
  • Ruoka osana kulttuuria
  • Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja
  • Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma)
  • Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta
  • Ruoka ja identiteetti
Suoritustapa

Verkko-opinnot. Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Arviointiperusteet: Oppimistehtävät arvostellaan.

Kirjallisuus

Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali.

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Muu informaatio

Opintojakso on osa Ravitsemustieteen perusopintoja.

Hinta

95 €

Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:

  • Turun kesäyliopiston opintomaksu 50 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
  • Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 45 € (maksetaan verkkomaksulla Peppi-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).

 

Ilmoittautumiset

01.03.2024 mennessä

Katso yleiset peruutusehdot
Tulosta