Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet

Aika

20.03. – 31.05.2023

Verkkokurssi: 4. periodi (20.3. – 31.5.2023)

Tavoite

Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä.

Opintopisteet

5 op

Sisältö

  • Ruoka osana kulttuuria
  • Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja
  • Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma)
  • Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta
  • Ruoka ja identiteetti

Suoritustapa

Verkko-opinnot. Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Arviointiperusteet: Oppimistehtävät arvostellaan.

Kirjallisuus

Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali.

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Lisätietoja hakeutumisesta

Itä-Suomen avoimen yliopiston rekisteröintilinkki sulkeutuu 12.3.2023. Jaksolle rekisteröityneet saavat Itä-Suomen avoimesta yo:sta Moodle-linkin ja kurssiavaimen viimeistään 20.3.2023.

Muu informaatio

Opintojakso on osa Ravitsemustieteen perusopintoja.

Hinta

95 €

Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:

  • Turun kesäyliopiston opintomaksu 50 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
  • Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 45 € (maksetaan verkkomaksulla Peppi-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).

 

Ilmoittautumiset

06.03.2023 mennessä

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon
Aika

20.03. – 31.05.2023

Verkkokurssi: 4. periodi (20.3. – 31.5.2023)

Tavoite

Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä.

Opintopisteet

5 op

Sisältö
  • Ruoka osana kulttuuria
  • Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja
  • Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma)
  • Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta
  • Ruoka ja identiteetti
Suoritustapa

Verkko-opinnot. Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Arviointiperusteet: Oppimistehtävät arvostellaan.

Kirjallisuus

Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali.

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Lisätietoja hakeutumisesta

Itä-Suomen avoimen yliopiston rekisteröintilinkki sulkeutuu 12.3.2023. Jaksolle rekisteröityneet saavat Itä-Suomen avoimesta yo:sta Moodle-linkin ja kurssiavaimen viimeistään 20.3.2023.

Muu informaatio

Opintojakso on osa Ravitsemustieteen perusopintoja.

Hinta

95 €

Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:

  • Turun kesäyliopiston opintomaksu 50 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
  • Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 45 € (maksetaan verkkomaksulla Peppi-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).

 

Ilmoittautumiset

06.03.2023 mennessä

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon
Katso yleiset peruutusehdot
Tulosta