Aika
20.03. – 31.05.2023
Verkkokurssi: 4. periodi (20.3. – 31.5.2023)
Tavoite
Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä.
Opintopisteet
5 op
Sisältö
- Ruoka osana kulttuuria
- Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja
- Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma)
- Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta
- Ruoka ja identiteetti
Suoritustapa
Verkko-opinnot. Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä. Arviointiperusteet: Oppimistehtävät arvostellaan.
Kirjallisuus
Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali.
Emoyliopisto
Itä-Suomen yliopisto
Lisätietoja hakeutumisesta
Itä-Suomen avoimen yliopiston rekisteröintilinkki sulkeutuu 12.3.2023. Jaksolle rekisteröityneet saavat Itä-Suomen avoimesta yo:sta Moodle-linkin ja kurssiavaimen viimeistään 20.3.2023.
Muu informaatio
Opintojakso on osa Ravitsemustieteen perusopintoja.
Hinta
95 €
Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:
- Turun kesäyliopiston opintomaksu 50 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
- Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 45 € (maksetaan verkkomaksulla Peppi-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).
Ilmoittautumiset
06.03.2023 mennessä
Huom!