Ravitsemustieteen perusteet

Aika

21.09. – 02.11.2021

Luennot: tiistaisin 21.9., 28.9., 5.10., 26.10. ja 2.11.2021 klo 17-20
Harjoitukset: la 2.10. ja la 30.10.2021 klo 10-15
(ei opetusta vko 41-42)

Paikka

Opintojakso toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä (online-opetus Zoomilla). Luennot myös tallennetaan. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Opintojen tukena on myös EduGo-oppimisympäristö (Moodle). Kysy tarvittaessa lisää: kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi, 02 232 3302.

Tavoite

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee ihmisen ravitsemuksen perusteet.

Opintopisteet

4 op

Sisältö

  • Ihmisen ravitsemuksen perusteet
  • Ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa
  • Ravinnontarve
  • Ravitsemussuositukset
  • Ruoka-ainetaulukot ja -tiedostot

Opintojakso on osa Ravitsemustieteen perusopinnot (25 op) -kokonaisuuutta.

Kouluttajat

FT, TtM Jenni Vaarno

Suoritustapa

Luennot 18 t, harjoitukset 12 t ja tentti EduGo:ssa 9.11.2021. Tällä opintojaksolla on käytössä Turun kesäyliopiston EduGo-oppimisalusta.

Uusintatenttimahdollisuus:
Etätentti EduGo 15.2.2022 klo 17.00-19.30. HUOM: ilmoittaudu 7.2. mennessä tenttiin os. kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi tai vastaamalla sinulle lähetettyyn viestiin.

Kirjallisuus

1. Aro, A. ym. (toim.): Ravitsemustiede. Duodecim, uusin painos..
2. Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. VRN,
2014. ks. tästä.
3. Luentomateriaalit

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Hinta

110 €
Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:

  • Turun kesäyliopiston opintomaksu 94 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
  • Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 16 € (maksetaan verkkomaksulla ILPA-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).

Ilmoittautumiset

20.09.2021 mennessä

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon
Aika

21.09. – 02.11.2021

Luennot: tiistaisin 21.9., 28.9., 5.10., 26.10. ja 2.11.2021 klo 17-20
Harjoitukset: la 2.10. ja la 30.10.2021 klo 10-15
(ei opetusta vko 41-42)

Paikka

Opintojakso toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä (online-opetus Zoomilla). Luennot myös tallennetaan. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Opintojen tukena on myös EduGo-oppimisympäristö (Moodle). Kysy tarvittaessa lisää: kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi, 02 232 3302.

Tavoite

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee ihmisen ravitsemuksen perusteet.

Opintopisteet

4 op

Sisältö
  • Ihmisen ravitsemuksen perusteet
  • Ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa
  • Ravinnontarve
  • Ravitsemussuositukset
  • Ruoka-ainetaulukot ja -tiedostot

Opintojakso on osa Ravitsemustieteen perusopinnot (25 op) -kokonaisuuutta.

Kouluttajat

FT, TtM Jenni Vaarno

Suoritustapa

Luennot 18 t, harjoitukset 12 t ja tentti EduGo:ssa 9.11.2021. Tällä opintojaksolla on käytössä Turun kesäyliopiston EduGo-oppimisalusta.

Uusintatenttimahdollisuus:
Etätentti EduGo 15.2.2022 klo 17.00-19.30. HUOM: ilmoittaudu 7.2. mennessä tenttiin os. kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi tai vastaamalla sinulle lähetettyyn viestiin.

Kirjallisuus

1. Aro, A. ym. (toim.): Ravitsemustiede. Duodecim, uusin painos..
2. Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. VRN,
2014. ks. tästä.
3. Luentomateriaalit

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Hinta

110 €
Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:

  • Turun kesäyliopiston opintomaksu 94 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
  • Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 16 € (maksetaan verkkomaksulla ILPA-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).
Ilmoittautumiset

20.09.2021 mennessä

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon
Katso yleiset peruutusehdot
Tulosta