Kuvaus
Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, elintarvikkeisiin, ruokavalioiden merkitykseen sairauksien hoidossa, ravitsemus- ja terveystietoa tuottaviin medioihin ja niiden tuottajiin sekä ravintofysiologiaan. Opintojen tavoitteena on antaa valmiuksia ymmärtää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitäjänä yksilö ja väestötasolla.
Aika
29.09.2020 – 31.12.2021
Luennot (Ravitsemustieteen perusteet ja Ravitsemus ja ruokavaliot -opintojaksot) pidetään tilanteen salliessa lähiopetuksena, mutta ne välitetään myös verkon kautta etäopiskelijoille. Luennot myös tallennetaan. Ravitsemustieteen perusopinnot voi suorittaa halutessaan siis täysin etäopiskellen. Opiskelun tukena on Moodle-oppimisympäristö.
Paikka
Turku
Ravitsemustieteen perusteet -jakson luennot 29.9. alkaen tallennetaan Moodleen.
Kohderyhmä
Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.
Opintopisteet
26 op
Sisältö
Opintojaksot:
- Ravitsemustieteen perusteet (4 op)
- Elintarvikkeet ruokavaliossa (4 op)
- Ravitsemus ja ruokavaliot (4 op)
- Ravitsemus ja liikunta (4 op)
- Ravitsemusfysiologia (3 op)
- Ravitsemus- ja terveystietoa sosiaalisessa mediassa (3 op)
- Ravintolisät (4 op)
Opintojaksojen tarkemmat tiedot näet klikkaamalla yllä olevia linkkejä.
Ravitsemustieteen opintojen tukena on Moodle verkko-oppimisympäristö, mistä löytyy opintomateriaalia, tehtäviä ja ohjeita opiskeluun sekä verkkokeskustelualueet. Lähiopetusta järjestetään Ravitsemustieteen perusteet ja Ravitsemus ja ruokavaliot -opintojaksoilla.
Tutustu ravitsemustieteen perusopintojen infotallenteeseen TÄSTÄ.
Opintojen alkuinfo verkkovälitteisesti to 17.9.2020 klo 16.30-17.30.
Emoyliopisto
Itä-Suomen yliopisto
Lisätietoja
koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi tai 044 720 1146
koulutussihteeri Susanne Peltonen, susanne.peltonen@turunkesayliopisto.fi, p. 044 720 1142
Muu informaatio
Oppiaine kuuluu terveystieteiden tiedekuntaan ja oppiaineen vastuuhenkilö on yliopistonlehtori, dos. Sari Voutilainen.
Itä-Suomen yliopistossa maisterintutkinnon ravitsemustieteen pääaineessa suorittaneet saavat Valviralta oikeuden toimia laillistettuna ravitsemusterapeuttina terveydenhuollossa. Ravitsemusterapeuttien koulutusta ei järjestetä muualla Suomessa.
Hinta
540 €
Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:
- Turun kesäyliopiston opintomaksu 320 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
- Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 220 € (maksetaan verkkomaksulla ILPA-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).
Opinto-oikeus 31.12.2021 saakka.
Huom. Mikäli haluat maksaa Turun kesäyliopiston opintomaksun kolmessa erässä, valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi lasku ja kirjoita lisätietoja-kenttään maksu kolmessa erässä.
Ilmoittautumiset
06.10.2020 mennessä
Huom!