Kuvaus
Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, elintarvikkeisiin, ruokavalioiden merkitykseen sairauksien hoidossa, ravitsemus- ja terveystietoa tuottaviin medioihin ja niiden tuottajiin sekä ravintofysiologiaan. Opintojen tavoitteena on antaa valmiuksia ymmärtää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitäjänä yksilö ja väestötasolla.
Aika
22.09.2022 – 31.12.2023
Paikka
Opinnot toteutetaan verkko-opintoina. Reaaliaikaista luento-opetusta (etäopetus Zoomilla) järjestetään Ravitsemustieteen perusteet -jaksolla. Opintojakson live-luennoista tehdään myös tallenteet.
Opintojen tukena on Moodle-oppimisalusta, josta mistä löytyy opintomateriaalia, tehtäviä ja ohjeita opiskeluun sekä verkkokeskustelualueet. Myös tentit ja muut suoritukset tehdään sähköisesti Moodlessa. Opinnot voi suorittaa siis täysin etäopiskellen.
Kohderyhmä
Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.
Tavoite
Ravitsemustieteen perusopinnot suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää ravitsemuksen merkityksen terveyden ylläpitäjänä sekä yksilö- että väestötasolla
- on perehtynyt ravitsemukseen useasta näkökulmasta tieteelliseen tietoon pohjautuen
Opintopisteet
25 op
Sisältö
Opintojaksot:
- Ravitsemustieteen perusteet (5 op)
- Ravitsemus- ja terveysinformaatio sosiaalisessa mediassa (5 op)
- Ravitsemus ja elintavat (5 op)
- Elintarvikkeet ruokavaliossa (5 op)
- Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet (5 op)
Opintojaksojen tarkemmat tiedot näet klikkaamalla yllä olevia linkkejä.
Opinnoista järjestetään alkuinfo verkkovälitteisesti ti 13.9.2022 klo 17.00-18.30, suunnittelija Maria Mukkala, Itä-Suomen avoin yliopisto.
Emoyliopisto
Itä-Suomen yliopisto
Lisätietoja
rehtori Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi tai 044 720 1146
koulutussihteeri Susanne Peltonen, susanne.peltonen@turunkesayliopisto.fi, p. 044 720 1142
Muu informaatio
Itä-Suomen yliopistossa maisterintutkinnon ravitsemustieteen pääaineessa suorittaneet saavat Valviralta oikeuden toimia laillistettuna ravitsemusterapeuttina terveydenhuollossa. Ravitsemusterapeuttien koulutusta ei järjestetä muualla Suomessa.
Ohje opintosuoritusotteiden ja opiskelijatodistusten tilaukseen Itä-Suomen avoimen yliopiston Peppi-järjestelmästä (edellyttää rekisteröintiä):
https://kamu.uef.fi/tietopankki/lomakkeet-ja-todistukset/sahkoisesti-varmennettu-opintosuoritusote-ja-opiskelijatodistus/
Hinta
490 €
Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:
- Turun kesäyliopiston opintomaksu 290 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
- Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 200 € (maksetaan verkkomaksulla Peppi-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).
Opinto-oikeus on opintojaksokohtainen. Opintokokonaisuuden (490 €) maksulla voit opiskella 31.12.2023 saakka.
Huom. Mikäli haluat maksaa Turun kesäyliopiston opintomaksun kolmessa erässä, valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi lasku ja kirjoita lisätietoja-kenttään maksu kolmessa erässä.
Ilmoittautumiset
21.09.2022 mennessä
Huom!