Aika
03.03. – 21.04.2022
- Luennot: to 3.3.2022 klo 17-20.15 (etäopetus Zoom, luennot myös tallennetaan)
- Ryhmätyöskentely: to 24.3.2022 klo 17-20.15 ja to 21.4.2022 klo 17-20.15 (etänä Zoomissa)
Kohderyhmä
Kurssi sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille.
Tavoite
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää erityisruokavalioiden merkityksen terveyden ylläpitämisessä ja kansansairauksien hoidossa.
Opintopisteet
4 op
Sisältö
Opintojaksolla käydään läpi yleisimmät ruokavaliot kuten sydänystävällinen ruokavalio, kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito, diabeetikon ja gluteeniton ruokavalio, sekä kasvisruokavalion koostaminen.
Kouluttajat
FT, TtM Jenni Vaarno
Suoritustapa
Luennot 4 t, pienryhmätyöskentelyä 8 t ja oppimistehtävät.
Tällä opintojaksolla käytetään kesäyliopiston Moodlea (= EduGo).
Kirjallisuus
Opetuksessa annettava materiaali.
Emoyliopisto
Itä-Suomen yliopisto
Muu informaatio
Opintojakso on osa Ravitsemustieteen perusopintoja.
Hinta
90 €
Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:
- Turun kesäyliopiston opintomaksu 74 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
- Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 16 € (maksetaan verkkomaksulla ILPA-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).
Ilmoittautumiset
03.03.2022 mennessä
Huom!