Joogaopettajakoulutus (25 op, RYT 200H)

Kuvaus

”Jooga ei ole meille vain johonkin tiettyyn ulkoiseen muotoon tai harjoitustapaan pyrkivä harjoitus. Joogan filosofiaan perehtymisen, pedagogiset taidot sekä anatomian tuntemuksen voi ottaa mukaan minkä tahansa joogasuuntauksen opettamiseen. Haluamme ohjata oppilaita löytämään itselle parhaiten istuvan ja toimivan oman harjoituksen sekä tyylin miten joogaa voi opettaa. (Samatvan kouluttajaryhmä)”

Monipuolinen Joogaopettajakoulutus (25 op, Surya Namaskara, RYT 200H) antaa tulevalle ohjaajalle laaja-alaisen ymmärryksen joogasta ja monenlaisia työkaluja joogan ohjaamiseen. Koulutus ei seuraa mitään tiettyä joogan suuntausta, vaan tavoitteena on antaa työkaluja siihen, miten joogaa ylipäätään voi välittää eteenpäin oppilaille.

Koulutuksessa keskitymme asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen analyysin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa joogan suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Opettajia valmennamme soveltamaan opetustaan oppilaiden tarpeisiin, ja ohjaamaan hyvin erityyppisiä tunteja, joiden yhteinen nimittäjä on oppilaiden turvallisuuden ja kestävän kehityksen painottaminen.

Koulutuksessa opit rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.

Opit myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa. Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärryksesi erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa sinua opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta.

Aika

19.09.2025 – 14.06.2026

1. osio: 19.-21.9.2025
2. osio: 17.-19.10.2025
3. osio: 14.-16.11.2025
4. osio: 19.-21.12.2025
5. osio: 16.-18.1.2026
6. osio: 13.-15.2.2026
7. osio: 13.-15.3.2026
8. osio: 17.-19.4.2026
9. osio: 15.-17.5.2026
10. osio: 12.-14.6.2026

perjantaisin klo 17.30-20.00, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-17

Erillinen loppukoe (vapaaehtoinen): 15.-16.8.2026

Paikka

Turun kesäyliopisto, Sirkkalankatu 4

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena, ei etäosallistumismahdollisuutta.

Kohderyhmä

Koulutus sopii joogaa säännöllisesti harrastaville, joogaa jo opettaville sekä joogan opettamisesta kiinnostuneille. Koulutukseen voi osallistua mukaan myös syventääkseen omaa joogapolkuaan, ilman tavoitetta joogan opettajuudesta. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen.

Koulutus sopii sinulle, joka olet utelias, ennakkoluuloton ja innokas oppimaan uutta, syventämään jo aiemmin opittua sekä olet valmis ottamaan harjoitukset käyttöön arjessasi myös koulutuksen ulkopuolella.

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT 200H -todistuksen suoritettuaan koulutuksen lähijaksot, kaikki tehtävät ja harjoitukset sekä erillisen näyttökokeen. Näyttökokeeseen osallistuminen on vapaavalintaista, jos tavoitteena koulutuksessa ei ole joogan opettajuus vaan oman harjoituksen syventäminen.

Voit aloittaa RYT 500H -opinnot tästä kokonaisuudesta. Koulutuksen voi myös yhdistää jo aiemmin käytyyn RYT 200H -koulutukseen. Tämän koulutuksen jälkeen voit jatkaa opintoja myöhemmin uudella 200H -kokonaisuudella. Kahden RYT 200H -koulutuksen jälkeen voit käydä syventävän 100H -kokonaisuuden, jolloin opintoja voi suorittaa kokonaisuudessaan RYT 500H asti.

Näyttökoe suoritetaan koulutuksen jälkeen erillisenä osiona. Koe suoritetaan näyttökokeena, johon sisältyy oman harjoituksen näyttö sekä opetusnäyttö.

Ohessa havainnollistettuna Samatvan koulutuspolut RYT 500H -sertifikaattiin.

Tavoite

Samatvan joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti. Monipuolisen joogaopettajakoulutuksen tavoitteena on antaa tulevalle ohjaajalle laaja-alainen ymmärrys joogasta ja monenlaisia työkaluja joogan ohjaamiseen.

Tavoitteet

  • Opiskelija osaa analysoida yksityiskohtaisesti eri joogasuuntauksiin soveltuvia asana- ja hengitysharjoituksia
  • Opiskelija osaa rakentaa erityyppisiä joogaohjelmia, joiden erityispiirteenä harjoituksen hallittu hidastaminen
  • Opiskelija osaa ohjata hermostoa rauhoittavia, turvallisuutta lisääviä harjoituksia
  • Opiskelija osaa hallita oppilaan ohjauksen avustustekniikoita asanan syventämiseksi
  • Opiskelija ymmärtää kehollisia rakenteita ja haasteita anatomiaan ja fysiologiaan perehtymällä
  • Opiskelija osaa ohjata oppilasta erilaisissa tilanteissa
  • Opiskelija osaa opettaa joogaa erilaisten pedagogisten oppimismenetelmien avulla

Sisältö

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, monipuolisia kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista. Koulutuksen sisältö vastaa Yoga Alliancen 200h RYT sertifikaatin vaatimuksia. 200h koulutus sisältää 75 tuntia käytännön harjoituksia; asana-, hengitys-, meditaatio-, sekä rentoutumisharjoituksia, 30 tuntia anatomiaa ja fysiologiaa sekä biomekaniikkaa, joiden painopiste on toiminnallisuudessa, 30 tuntia joogan historiaa, filosofiaa sekä joogan eettisiä ohjeita, 50 tuntia ammatillisia perusteita joogan opettamiseen kuten pedagogiikkaa, ammatillisen kehityksen ymmärtämistä sekä opetusharjoittelua käytännön tilanteissa ja harjoituksissa. Lisäksi koulutuksessa on 15h syventäviä opintoja, jotka sisältyvät edellä mainittuihin kokonaisuuksiin.

Koulutuksen sisältö:

  1. Jooga kokemuksellisena menetelmänä kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä
  2. Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
  3. Oman harjoituksen syventäminen kokemuksellisesti ja käytännön harjoituksissa
  4. Hengitys ja meditaatio osana omaa harjoitusta sekä opetusta
  5. Joogan filosofia teoriasta käytäntöön
  6. Joogan historia ja tausta
  7. Anatomia ja fysiologia toiminnallisesta näkökulmasta
  8. Joogan opettaminen ryhmälle
  9. Joogatuntien suunnittelu
  10. Erityistilanteet, vammat ja sairaudet opetuksessa sekä odotusajanjooga
  11. Joogaopettajuus ammattina, markkinointi ja yritystoiminta
  12. Erilaiset oppimistavat ja pedagogiset menetelmät joogan opettamisessa

Jokaisessa lähijaksossa on oma teemansa, jonka ympärille asanaharjoitus sekä muu opetus rakentuu. Lähijaksoissa opiskellaan käytännönläheisesti teeman ympärillä erilaisia harjoituksia ohjatusti, ryhmissä sekä parityöskentelynä. Lähijaksoissa tehdään asana- hengitys sekä meditaatioharjoituksia sekä opiskellaan käytännönläheisesti työpajoissa erilaisia avustustekniikoita. Anatomiassa ja fysiologiassa sekä joogafilosofiassa on jokaisessa osiossa omat aiheensa ja niitä opiskellaan myös itsenäisesti videoiden avulla sekä kotitehtävien muodossa.

Kouluttajat

Kouluttajat

Kokenut Samatva-kouluttajaryhmä on kouluttanut joogaopettajia pitkään Suomessa ja maailmalla. He ovat erikoistuneet korkeatasoisten joogaopettajakoulutusten ja syventävien joogakurssien järjestämiseen. Opettajien monipuolinen jooga-asiantuntemus ja erityisosaamiset täydentävät toisiaan.

Janne Kontala on kouluttanut jooganopettajia vuodesta 2005. Viimeiset yli kymmenen vuotta hän on omistautunut Slow Yoga- menetelmän kehittämiselle. Jannen erikoisalaa on joogafilosofia ja mantrameditaatio.

Emma Slow on joogaopettaja- ja kouluttaja. Emman fysio- ja joogaterapian opiskelu on syventänyt kokonaisvaltaista ajattelua joogan parissa. Emman erikoisalaa on anatomia, fysiologia ja terveydellisten haasteiden sekä odotusajan huomiointi joogaharjoituksessa.

Anneli Rautiainen on valmistunut SJL joogaopettajaksi 2008 ja on tehnyt elämäntyönsä tanssitaiteilijana, tanssipedagogina ja koreografina. Koulutuksessamme Annelin erikoisalaa on opettamisen pedagogiikka ja eri kehotietoisuustekniikat.

Iitu Leinonen on opettanut joogaa yli kymmenen vuoden ajan. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-500 -pätevyys. Koulutuksessa Iitun erikoisalaa on asanaharjoituksen
syventäminen ja joogan soveltaminen omassa arjessa.

Mikko Mononen on yrittäjä, joogan opettaja ja -kouluttaja.
Hänen erikoisalaansa koulutuksessa ovat asanaharjoituksen ohella meditaation eri tekniikat.

Tarkemmat kouluttajien esittelyt täällä.

Lue blogista joogaopettajakoulutuksen kouluttajien ajatuksia joogasta ja sen opettamisesta:

Suoritustapa

Osallistuminen lähiopetukseen ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Koulutus arvioidaan hyväksytty/ hylätty -asteikolla.
Arviointi perustuu opintojakson osaamisvaatimusten saavuttamiseen. Hyväksytty osaamisen arviointi edellyttää riittävää tietoperustaa ja sen soveltamista.

Opiskelijan osaamisen arvioinnin kriteerit

  • Opiskelija osaa kuvailla ja verrata toisiinsa eri joogasuuntauksiin soveltuvia asana- ja hengitysharjoituksia
  • Opiskelija osaa luoda mielekkäitä joogaohjelmia, jotka edustavat eri joogatyyppejä
  • Opiskelija osaa toimia joogaharjoitusten ohjaajana. Hän hallitsee myös riittävät turvallisuusnäkökohdat
  • Opiskelija hallitsee ja soveltaa erilaisia oppilaan ohjauksen avustustekniikoita

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti. Erillinen loppukoe on vapaaehtoinen ja sen suorittaminen maksaa 160 €.

Tästä koulutuksesta on mahdollista saada myös hyväksytty suoritusmerkintä OPH:n ylläpitämään Oma Opintopolku -palveluun.

Kirjallisuus

Saat opiskeluun tarvittavan materiaalin koulutuksen aikana.

Lisäkirjallisuutena suosittelemme: Janne Kontala: Joogan sydän; Yoga-sutra. Hiljaisen mielen tie ja Sonja Lumme ja Anneli Rautiainen: Lempeän joogan voima.

Lisätietoja

Sisältöasiat:
Emma Slow, emmaslow1@gmail.com

Turun kesäyliopisto:
koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai puh. 044 720 1143

Muu informaatio

Mikä on RYT?

RYT (Registered Yoga Teacher) on kansainvälisesti tunnustettu Yoga Alliancen sertifiointijärjestelmä. Tämä järjestelmä varmistaa, että joogaopettajilla on asianmukainen koulutus ja osaaminen. RYT-sertifioidut opettajat ovat käyneet läpi hyväksytyn koulutusohjelman, joka täyttää tietyt standardit.

RYT 200 ja RYT 500 ovat kaksi yleisintä sertifikaattia:

RYT 200: Tämä on perustason sertifikaatti, joka edellyttää 200 tunnin joogaopettajakoulutusta. Se kattaa joogan perusteet, kuten anatomian, filosofian, opetustaidot ja harjoitusmenetelmät.

RYT 500: Tämä on edistyneempi sertifikaatti, joka edellyttää yhteensä 500 tuntia koulutusta. Se voidaan saavuttaa joko osallistumalla 500 tunnin koulutusohjelmaan tai suorittamalla ensin RYT 200 ja sen jälkeen lisäkoulutusta (300 tuntia). RYT 500 menee syvemmälle joogan käytäntöihin ja teorioihin, antaen opettajalle laajemman osaamispohjan.

Tarkemmat tiedot sertifikaateista Yoga Alliancen sivuilla.

Hinta

2500 €, sis. koulutuksen materiaaleineen. Erillinen loppukoe ei sisälly kurssihintaan.

Jos maksat itse osallistumisen ja haluat maksaa erissä, merkitse ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kenttään ”maksu kolmessa erässä”.
Maksusuunnitelma: 1000e syyskuu 2025, 750e marraskuu 2025 ja 750e tammikuu 2026.

Hinta ei sisällä eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

Ilmoittautumiset

05.09.2025 mennessä

Kuvaus

”Jooga ei ole meille vain johonkin tiettyyn ulkoiseen muotoon tai harjoitustapaan pyrkivä harjoitus. Joogan filosofiaan perehtymisen, pedagogiset taidot sekä anatomian tuntemuksen voi ottaa mukaan minkä tahansa joogasuuntauksen opettamiseen. Haluamme ohjata oppilaita löytämään itselle parhaiten istuvan ja toimivan oman harjoituksen sekä tyylin miten joogaa voi opettaa. (Samatvan kouluttajaryhmä)”

Monipuolinen Joogaopettajakoulutus (25 op, Surya Namaskara, RYT 200H) antaa tulevalle ohjaajalle laaja-alaisen ymmärryksen joogasta ja monenlaisia työkaluja joogan ohjaamiseen. Koulutus ei seuraa mitään tiettyä joogan suuntausta, vaan tavoitteena on antaa työkaluja siihen, miten joogaa ylipäätään voi välittää eteenpäin oppilaille.

Koulutuksessa keskitymme asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen analyysin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa joogan suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Opettajia valmennamme soveltamaan opetustaan oppilaiden tarpeisiin, ja ohjaamaan hyvin erityyppisiä tunteja, joiden yhteinen nimittäjä on oppilaiden turvallisuuden ja kestävän kehityksen painottaminen.

Koulutuksessa opit rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.

Opit myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa. Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärryksesi erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa sinua opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta.

Aika

19.09.2025 – 14.06.2026

1. osio: 19.-21.9.2025
2. osio: 17.-19.10.2025
3. osio: 14.-16.11.2025
4. osio: 19.-21.12.2025
5. osio: 16.-18.1.2026
6. osio: 13.-15.2.2026
7. osio: 13.-15.3.2026
8. osio: 17.-19.4.2026
9. osio: 15.-17.5.2026
10. osio: 12.-14.6.2026

perjantaisin klo 17.30-20.00, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-17

Erillinen loppukoe (vapaaehtoinen): 15.-16.8.2026

Paikka

Turun kesäyliopisto, Sirkkalankatu 4

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena, ei etäosallistumismahdollisuutta.

Kohderyhmä

Koulutus sopii joogaa säännöllisesti harrastaville, joogaa jo opettaville sekä joogan opettamisesta kiinnostuneille. Koulutukseen voi osallistua mukaan myös syventääkseen omaa joogapolkuaan, ilman tavoitetta joogan opettajuudesta. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen.

Koulutus sopii sinulle, joka olet utelias, ennakkoluuloton ja innokas oppimaan uutta, syventämään jo aiemmin opittua sekä olet valmis ottamaan harjoitukset käyttöön arjessasi myös koulutuksen ulkopuolella.

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT 200H -todistuksen suoritettuaan koulutuksen lähijaksot, kaikki tehtävät ja harjoitukset sekä erillisen näyttökokeen. Näyttökokeeseen osallistuminen on vapaavalintaista, jos tavoitteena koulutuksessa ei ole joogan opettajuus vaan oman harjoituksen syventäminen.

Voit aloittaa RYT 500H -opinnot tästä kokonaisuudesta. Koulutuksen voi myös yhdistää jo aiemmin käytyyn RYT 200H -koulutukseen. Tämän koulutuksen jälkeen voit jatkaa opintoja myöhemmin uudella 200H -kokonaisuudella. Kahden RYT 200H -koulutuksen jälkeen voit käydä syventävän 100H -kokonaisuuden, jolloin opintoja voi suorittaa kokonaisuudessaan RYT 500H asti.

Näyttökoe suoritetaan koulutuksen jälkeen erillisenä osiona. Koe suoritetaan näyttökokeena, johon sisältyy oman harjoituksen näyttö sekä opetusnäyttö.

Ohessa havainnollistettuna Samatvan koulutuspolut RYT 500H -sertifikaattiin.

Tavoite

Samatvan joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti. Monipuolisen joogaopettajakoulutuksen tavoitteena on antaa tulevalle ohjaajalle laaja-alainen ymmärrys joogasta ja monenlaisia työkaluja joogan ohjaamiseen.

Tavoitteet

  • Opiskelija osaa analysoida yksityiskohtaisesti eri joogasuuntauksiin soveltuvia asana- ja hengitysharjoituksia
  • Opiskelija osaa rakentaa erityyppisiä joogaohjelmia, joiden erityispiirteenä harjoituksen hallittu hidastaminen
  • Opiskelija osaa ohjata hermostoa rauhoittavia, turvallisuutta lisääviä harjoituksia
  • Opiskelija osaa hallita oppilaan ohjauksen avustustekniikoita asanan syventämiseksi
  • Opiskelija ymmärtää kehollisia rakenteita ja haasteita anatomiaan ja fysiologiaan perehtymällä
  • Opiskelija osaa ohjata oppilasta erilaisissa tilanteissa
  • Opiskelija osaa opettaa joogaa erilaisten pedagogisten oppimismenetelmien avulla
Sisältö

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, monipuolisia kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista. Koulutuksen sisältö vastaa Yoga Alliancen 200h RYT sertifikaatin vaatimuksia. 200h koulutus sisältää 75 tuntia käytännön harjoituksia; asana-, hengitys-, meditaatio-, sekä rentoutumisharjoituksia, 30 tuntia anatomiaa ja fysiologiaa sekä biomekaniikkaa, joiden painopiste on toiminnallisuudessa, 30 tuntia joogan historiaa, filosofiaa sekä joogan eettisiä ohjeita, 50 tuntia ammatillisia perusteita joogan opettamiseen kuten pedagogiikkaa, ammatillisen kehityksen ymmärtämistä sekä opetusharjoittelua käytännön tilanteissa ja harjoituksissa. Lisäksi koulutuksessa on 15h syventäviä opintoja, jotka sisältyvät edellä mainittuihin kokonaisuuksiin.

Koulutuksen sisältö:

  1. Jooga kokemuksellisena menetelmänä kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä
  2. Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
  3. Oman harjoituksen syventäminen kokemuksellisesti ja käytännön harjoituksissa
  4. Hengitys ja meditaatio osana omaa harjoitusta sekä opetusta
  5. Joogan filosofia teoriasta käytäntöön
  6. Joogan historia ja tausta
  7. Anatomia ja fysiologia toiminnallisesta näkökulmasta
  8. Joogan opettaminen ryhmälle
  9. Joogatuntien suunnittelu
  10. Erityistilanteet, vammat ja sairaudet opetuksessa sekä odotusajanjooga
  11. Joogaopettajuus ammattina, markkinointi ja yritystoiminta
  12. Erilaiset oppimistavat ja pedagogiset menetelmät joogan opettamisessa

Jokaisessa lähijaksossa on oma teemansa, jonka ympärille asanaharjoitus sekä muu opetus rakentuu. Lähijaksoissa opiskellaan käytännönläheisesti teeman ympärillä erilaisia harjoituksia ohjatusti, ryhmissä sekä parityöskentelynä. Lähijaksoissa tehdään asana- hengitys sekä meditaatioharjoituksia sekä opiskellaan käytännönläheisesti työpajoissa erilaisia avustustekniikoita. Anatomiassa ja fysiologiassa sekä joogafilosofiassa on jokaisessa osiossa omat aiheensa ja niitä opiskellaan myös itsenäisesti videoiden avulla sekä kotitehtävien muodossa.

Kouluttajat

Kouluttajat

Kokenut Samatva-kouluttajaryhmä on kouluttanut joogaopettajia pitkään Suomessa ja maailmalla. He ovat erikoistuneet korkeatasoisten joogaopettajakoulutusten ja syventävien joogakurssien järjestämiseen. Opettajien monipuolinen jooga-asiantuntemus ja erityisosaamiset täydentävät toisiaan.

Janne Kontala on kouluttanut jooganopettajia vuodesta 2005. Viimeiset yli kymmenen vuotta hän on omistautunut Slow Yoga- menetelmän kehittämiselle. Jannen erikoisalaa on joogafilosofia ja mantrameditaatio.

Emma Slow on joogaopettaja- ja kouluttaja. Emman fysio- ja joogaterapian opiskelu on syventänyt kokonaisvaltaista ajattelua joogan parissa. Emman erikoisalaa on anatomia, fysiologia ja terveydellisten haasteiden sekä odotusajan huomiointi joogaharjoituksessa.

Anneli Rautiainen on valmistunut SJL joogaopettajaksi 2008 ja on tehnyt elämäntyönsä tanssitaiteilijana, tanssipedagogina ja koreografina. Koulutuksessamme Annelin erikoisalaa on opettamisen pedagogiikka ja eri kehotietoisuustekniikat.

Iitu Leinonen on opettanut joogaa yli kymmenen vuoden ajan. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-500 -pätevyys. Koulutuksessa Iitun erikoisalaa on asanaharjoituksen
syventäminen ja joogan soveltaminen omassa arjessa.

Mikko Mononen on yrittäjä, joogan opettaja ja -kouluttaja.
Hänen erikoisalaansa koulutuksessa ovat asanaharjoituksen ohella meditaation eri tekniikat.

Tarkemmat kouluttajien esittelyt täällä.

Lue blogista joogaopettajakoulutuksen kouluttajien ajatuksia joogasta ja sen opettamisesta:

Suoritustapa

Osallistuminen lähiopetukseen ja annettujen tehtävien suorittaminen.

Koulutus arvioidaan hyväksytty/ hylätty -asteikolla.
Arviointi perustuu opintojakson osaamisvaatimusten saavuttamiseen. Hyväksytty osaamisen arviointi edellyttää riittävää tietoperustaa ja sen soveltamista.

Opiskelijan osaamisen arvioinnin kriteerit

  • Opiskelija osaa kuvailla ja verrata toisiinsa eri joogasuuntauksiin soveltuvia asana- ja hengitysharjoituksia
  • Opiskelija osaa luoda mielekkäitä joogaohjelmia, jotka edustavat eri joogatyyppejä
  • Opiskelija osaa toimia joogaharjoitusten ohjaajana. Hän hallitsee myös riittävät turvallisuusnäkökohdat
  • Opiskelija hallitsee ja soveltaa erilaisia oppilaan ohjauksen avustustekniikoita

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti. Erillinen loppukoe on vapaaehtoinen ja sen suorittaminen maksaa 160 €.

Tästä koulutuksesta on mahdollista saada myös hyväksytty suoritusmerkintä OPH:n ylläpitämään Oma Opintopolku -palveluun.

Kirjallisuus

Saat opiskeluun tarvittavan materiaalin koulutuksen aikana.

Lisäkirjallisuutena suosittelemme: Janne Kontala: Joogan sydän; Yoga-sutra. Hiljaisen mielen tie ja Sonja Lumme ja Anneli Rautiainen: Lempeän joogan voima.

Lisätietoja

Sisältöasiat:
Emma Slow, emmaslow1@gmail.com

Turun kesäyliopisto:
koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai puh. 044 720 1143

Muu informaatio

Mikä on RYT?

RYT (Registered Yoga Teacher) on kansainvälisesti tunnustettu Yoga Alliancen sertifiointijärjestelmä. Tämä järjestelmä varmistaa, että joogaopettajilla on asianmukainen koulutus ja osaaminen. RYT-sertifioidut opettajat ovat käyneet läpi hyväksytyn koulutusohjelman, joka täyttää tietyt standardit.

RYT 200 ja RYT 500 ovat kaksi yleisintä sertifikaattia:

RYT 200: Tämä on perustason sertifikaatti, joka edellyttää 200 tunnin joogaopettajakoulutusta. Se kattaa joogan perusteet, kuten anatomian, filosofian, opetustaidot ja harjoitusmenetelmät.

RYT 500: Tämä on edistyneempi sertifikaatti, joka edellyttää yhteensä 500 tuntia koulutusta. Se voidaan saavuttaa joko osallistumalla 500 tunnin koulutusohjelmaan tai suorittamalla ensin RYT 200 ja sen jälkeen lisäkoulutusta (300 tuntia). RYT 500 menee syvemmälle joogan käytäntöihin ja teorioihin, antaen opettajalle laajemman osaamispohjan.

Tarkemmat tiedot sertifikaateista Yoga Alliancen sivuilla.

Hinta

2500 €, sis. koulutuksen materiaaleineen. Erillinen loppukoe ei sisälly kurssihintaan.

Jos maksat itse osallistumisen ja haluat maksaa erissä, merkitse ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kenttään ”maksu kolmessa erässä”.
Maksusuunnitelma: 1000e syyskuu 2025, 750e marraskuu 2025 ja 750e tammikuu 2026.

Hinta ei sisällä eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

Ilmoittautumiset

05.09.2025 mennessä

Katso yleiset peruutusehdot
Tulosta